Doar o părere...Bega, domolită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar o părere...Bega, domolită
Doar o părere...Bega, domolită

Înaintea partidei de la Timişoara, o picătură de optimism gâlgâia în vocile noastre. Abia îngenuncheasem pe deţinătoarea Cupei UEFA, iar nemţii de la Stuttgart ni se păreau rigizi, naivi în apărare şi aventuroşi în atac.

 Momeala lui Iancu, o primă uriaşă la calificare, intra şi ea în calculele izbânzii.

N-a fost să fie. Nemţii s-au dovedit mai inspiraţi, mai iscusiţi, mai calmi, mai ordonaţi în joc. Când vii dintr-un campionat forte, când îl ai pe bătrânul Lehmann în poartă, starostele mondial al goalkeeperilor, plus doi rusnaci flămânzi de glorie şi bani, ca Hleb şi Pogrebnyak, başca un dispecer ca Gebhart, nu te poţi speria de statura lui Pantilimon, de dăruirea vopsită în culori violente a lui Alexa, de bunăvoinţa lui Artiom Karamian sau de abilitatea unui fotbalist de buzunar ca Gigel Bucur, un fel de Hleb necopt. Căci Hleb în limba rusă înseamnă “pâine”. Albă, adăugăm noi, deşi ar fi fost mai nimerit să-l cheme Kulici, adică “cozonac”. 

La 0-2, Sabău părea abătut şi resemnat. Lucid, cu alte cuvinte. Lucescu bătrânul e răzbunat. Cei care îl umiliseră erau puşi la respect, chiar în iarba lor, unde se zbăteau cu aripile tăiate. Returul poate reabilita vâslaşii de pe Bega, rămaşi datori. Nu ne facem iluzia unei răsturnări de situaţie. Năzuim doar la o prestaţie demnă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite