Doar o părere...Armeanu’

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar  o părere...Armeanu’
Doar o părere...Armeanu’

Prenumele lui Halagian este Vaşken, ceea ce în limba armeană înseamnă Floare, de unde şi derivaţia de Florin.

Cunoscându-i tumultul şi asprimea, n-ar putea fi vorba de o panseluţă, cel mult de un cactus, de ale cărui petale nu prea te poţi apropia din pricina spinilor. Oricum, Hala, cum îi spun prietenii, e un armean atipic cu părul cândva blond şi ochii albaştri. Nu trădează însă vâna negustorească, căci acum şapte ani a pus pe roate o firmă de reparat şi vândut automobile. Până să-şi adăpostească senectutea sub acoperişul lui Autocenter Bucureşti, se dovedise însă un destoinic om de fotbal.

A fost un mijlocaş de creaţie cu aport egal în ambele faze ale jocului. A evoluat cu precădere la Dinamo, fie el Bucureşti sau Piteşti. A antrenat cu râvnă pe FC Argeş, cu popasuri la FC Olt, Baia Mare şi Steaua. Cu Ţara Prunilor a dobândit două titluri de campioană şi alte patru clasări pe podium. Acum, venerabilul Jean Pădureanu, rămas fără mâna dreaptă prin plecarea urmaşului Horoba la Mediaş, şi-aa făcut un transplant fericit cooptându-l pe venerabilul Halagian.

Gloria Bistriţa, cu lanterna roşie de gât, se dovedeşte imbatabilă sub cravaşa bătrânului dresor. Ultimul succes? Eliminarea Stelei din Cupă! Salvarea de la retrogradare a devenit crezul Bistriţei. Din desaga lui veche de 70 de ani, Halagian deşartă la picioarele urbei pricepere, tact, experienţă, voinţă, iz de glorie şi aromă de Dobrin.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite