Doar o părere...: Hora străinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar  o părere...: Hora străinilor
Doar o părere...: Hora străinilor

Kenyenii au dominat copios Maratonul Bucureştiului. Pe răcoare şi zloată, mii de concurenţi au dat roată Palatului Parlamentului înjuraţi de şoferi şi bombăniţi de pietoni din pricina restricţiilor suplimentare de circulaţie într-un oraş blocat prin definiţie.

Nu contează, cursele de maraton omagiază dăruirea, precum un rug al limitelor biologice împinse până în graniţa sacrificiului.

Tresărirea muşchilor, scrâşnetul dinţilor şi zbaterea inimii se contopesc într-un imn de slavă închinat nobleţei umane personificată de un ostaş care acum 2.499 de ani şi-a dat duhul după o cursă de 42 kilometri pentru a anunţa cetăţii o hotărâtoare victorie pe câmpul de luptă. Desigur că omenirea  n-ar fi cinstit o performanţă atletică similară dacă un soldat dezertor ar fi luat sub tălpi aceeaşi distanţă, cu potera pe urme, pentru a ajunge în coliva iubitei, căzându-i la piept.

Dar să ne întoarcem la fotbalul nostru cel de toate zilele. El a fost încălecat de stranieri, îndeobşte bronzaţi. Victoria zdrobitoare şi jocul încântător al echipei CFR Cluj aşa se explică dacă ne gândim că feroviarii ardeleni au atacat Giuleştiul cu 10 venetici, incluzându-l şi pe antrenor. Consolidarea echipelor cu marfa de import convine patronilor, dar umbreşte tricolorul. Prăbuşirea naţionalei stă mărturie. Măcar să ne revanşăm în cupele europene!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite