Divorţ anunţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hagi şi-a reziliat ieri de comun acord contractul cu Galata, părăsind echipa în lacrimi după un al doilea mandat dezastruos. Antrenorul român s-a mulţumit cu o compensaţie de 250.000 de euro, deşi avea o clauză de reziliere de 1,7 milioane de euro.

Şi ieri, ca toată săptămâna de altfel, ziarele din Turcia anunţau despărţirea lui Hagi de Galatasaray. „Hagi şi Galata au ajuns la capătul drumului", a titrat „Fotomac", în timp ce „Fanatik" confirma: „Azi i se rupe biletul". De data asta însă, n-a mai fost cacealma!

După antrenamentul de dimineaţă, început la 10.30 şi încheiat o oră şi jumătate mai târziu, „Regele" s-a dus în biroului preşedintelui Adnan Polat. A urmat o discuţie prelungită, încheiată cu anunţul oficial de pe site-ul clubului, la ora 15.58. Exact 60 de cuvinte, în care i s-a mulţumit lui Hagi pentru munca depusă şi în care a fost anunţată totodată despărţirea de antrenorul cu portarii Bogdan Vintilă şi de preparatorul fizic Giovanni Melchiorre.

Ruptura a fost una încărcată emoţional, atât pentru antrenorul român, cât şi pentru oficialii turci, a declarat la GSP TV Ioan Becali. „A plecat supărat. A fost o despărţire aproape de lacrimi, şi din partea Galatei, şi din partea lui Hagi! Au fost spuse nişte cuvinte, cum că Hagi va rămâne în inimile lor", a declarat fostul agent FIFA. Cel mai probabil, banca tehnică a Galatei va fi preluată de Bulent Under, în vârstă de 61 de ani, fostul secund al lui Fatih Terim la echipa din Istanbul.

24 de meciuri, 8 victorii, 6 egaluri şi 10 înfrângeri

Fanii Galatei i-au trimis şi ei mesaje de susţinere „Regelui" pe forumuri, deşi Hagi i-a lăsat mai degrabă cu un gust amar. Românul a preluat echipa pe locul 9 în clasament şi a lăsat-o pe 11, cu doar 6 victorii, 3 remize şi 9 înfrângeri. A ratat şi obiectivul propus, acela de a juca la anul în cupele europene, fiind eliminat de Gaziantepspor în sferturile Cupei Turciei, unde a adunat 2 victorii, 3 egaluri şi o înfrângere.

155 de zile a durat al doilea mandat al lui Hagi pe banca Galatei.

„Nu mai făceam parte din planurile de viitor"

Hagi a acuzat voalat conducerea Galatei la televiziunea clubului. „Săptămâna asta am discutat cu domnul preşedinte aproape zilnic despre proiectul meu pentru la anul. Mi-am dat seama că nu fac parte din planurile de viitor, aşa că am decis să încheiem de comun acord colaborarea", a spus Hagi.

Adnan Polat a confirmat spusele sale. „A întrebat dacă ne gândim ca el să rămână şi în sezonul viitor. I-am spus că ne gândim la alte nume, iar el a spus că vrea să plece imediat. I-am propus să rămână până la finalul sezonului, dar n-a vrut. Hagi a acceptat o compensaţie simbolică", a completat başcanul turc.

Se duce lângă Rădoi?

Gică Hagi i-ar putea fi antrenor lui Mirel Rădoi la Al Hilal după despărţirea de ieri de Galatasaray. Turcii de la „Fanatik" au scris ieri că saudiţii l-ar fi contactat deja pe „Rege", oferindu-i un salariu mai mare decât cel pe care l-a avut la Galata, de trei milioane de euro pentru un an şi jumătate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite