Dinamo e mai cu „Moţ“: vine Sabău!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albii au rezolvat ieri despărţirea de Mircea Rednic şi l-au chemat pe fostul tehnician al Gloriei Bistriţa să salveze situaţia.Dinamo începe să se restructureze din temelii. „Puriul“ a plecat, fiind înlocuit de Neluţu Sabău.

„Câinii” au intrat de ieri într-o nouă eră. „Moţul” se întoarce în „Groapă” după 20 de ani. De data aceasta, în calitate de antrenor. Sabău este văzut de acţionarii echipei, mai ales de Nicolae Badea, drept cel mai potrivit om să scoată pe Dinamo din criză.

Ziua de ieri s-a anunţat plină încă de dimineaţă. Mai întâi, s-a rezolvat, telefonic, despărţirea de Rednic. Deşi nu s-a semnat niciun act de reziliere, această formalitate va fi îndeplinită în curând, iar „Puriul” va prelua fie pe Al-Ettifagh (Arabia Saudită), fie o formaţie din Qatar.

După ce Dinamo şi Rednic au stabilit condiţiile „divorţului”, şefii din „Ştefan cel Mare” au luat legătura cu Sabău. Badea i-a propus un contract pe trei ani. Fostul internaţional a decis să vină la Dinamo împreună cu secunzii pe care i-a avut la Bistriţa, Mircea Cojocaru şi Dan Didiţă.

Antrenor cu portarii va fi Gigi Niţu, om de-al casei. Sabău a mai fost o dată aproape de „haită”, în vara lui 2006, când acţionarii s-au sucit în ultimul moment şi l-au ales pe Rednic.  Mititelu încă mai speră să-l „sufle” pe tehnicianul de 41 de ani, pe care vrea să-l aducă la Craiova.

Vor să „transfere“şi un preşedinte

Odată rezolvată problema băncii tehnice, dinamoviştii s-au ocupat şi de partea administrativă. Cum Cristi Borcea are şanse minime să mai continue în funcţia de preşedinte executiv, Badea i-a oferit acest post lui ­­Dinu ­Gheorghe.

Acesta amână răspunsul până Borcea „eliberează” scaunul, dar iminenta venire a lui Sabău l-ar putea convinge pe „Vamă” să accepte propunerea lui Dinamo.

image

Dinamo n-a mai avut un antrenor aşa de bun de la Mircea Lucescu încoace. Sabău poate duce Dinamo în Ligă.

image


Ioan Horoba
director general Gaz Metan

image

Am o impresie foarte bună despre Sabău. E un antrenor care îşi face treaba.

image


Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

„Mi-e dor de Dinamo“

De la Cluj, „Moţul” le transmite acţionarilor dinamovişti că aşteaptă să discute cu ei date concrete despre trecerea sa în „Ştefan cel Mare”. Sabău vrea să recontruiască echipa după modelul Mircea Lucescu, tot la „câini”, la începutul anilor ‘90.

Adevărul: Aţi semnat cu Dinamo?

Ioan Ovidiu Sabău: Nu am nici măcar un acord verbal cu oamenii de acolo. Sunt şanse de 50 la sută să ajung la Dinamo. A venit şi pentru mine momentul să merg la o echipă mare. Mâine-poimâine, vom afla dacă semnez.

Ce lipseşte ca să vă daţi acordul?

Am oferte şi de la alte echipe, dar nu iau în calcul nivelul financiar. Trebuie să discut foarte concret cu cei de la Dinamo înainte ca lucrurile să se finalizeze.

Vă este dor de Dinamo?

Sincer, da. Mă leagă multe amintiri de această echipă. Dacă semnez cu ei, munca mea va fi una titanică. Lucescu a construit Dinamo în patru ani, iar Dan Petrescu pe Urziceni în trei ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite