Dinamo scapă de umbrele trecutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamo scapă de umbrele trecutului
Dinamo scapă de umbrele trecutului

După ce au bătut Urziceniul, „câinii“ au învins ieri şi Braşovul, o altă echipă care le-a barat drumul spre grupele Ligii Campionilor. Eroul roş-albilor a fost Andrei Cristea. Cu gândul la Ioan Andone, Dinamo se descurcă bine şi cu Ion Marin. Roş-albii au evoluat avântat sub Tâmpa şi au lăsat o impresie bună.

„Câinii“ fără stăpân îşi fac de cap în Liga I. Cu un antrenor interimar, părăsită de conducători, plecaţi în Emirate după Andone, şi cu multe noutăţi în primul „11“ faţă de era Bonetti, Dinamo a jucat totuşi entuziasmant la Braşov.

E drept, a profitat şi de forma excelentă a lui Andrei Cristea, omul de naţională şi de gol al roş-albilor. Dacă fostul stelist a cântat la pian, celălalt Cristea, Adrian, dar şi N’Doye, şi Torje au fost cei care l-au cărat. Cei trei l‑au căutat în permanenţă pe Andrei cu pase în adâncime şi l-au susţinut în atac.

În aceste condiţii, nu va mai dura mult timp până când titlul de Cristea „cel bun“ se va muta de la Adrian la Andrei. Dacă nu s-o fi întâmplat deja. Oricum, Dinamo a avut şi noroc cu „stegarii“ lui Moldovan.

Braşov, primul eşec acasă de la promovare

Zaharia şi Ilyeş au creat ocazii bune la poarta lui Dolha, însă goalkeeperul „câinilor“ i-a transmis un mesaj de la distanţă lui Lobonţ: „Rămâi în Italia şi după împrumut, buturile lui Dinamo sunt securizate“. „Ema“ şi-a arătat clasa în mai multe rânduri şi în repriza secundă. Nici răspunsul lui Coman, cu o intervenţie salutară la Andrei Cristea, nu s-a lăsat aşteptat.

După o oră de joc a intrat pe teren şi vedeta locală Roman, un fotbalist pe jumătate apt, dar îndeajuns ca să-i împleticească picioarele lui Zie Diabate. Fără efect însă şi pe tabela de marcaj, unde steaua lui Cristea a strălucit până la final.

Dinamo şi-a luat revanşa faţă de Braşov, formaţie care ieri a pierdut primul meci pe teren propriu de la revenirea în Liga I.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite