La Dinamo e ca la spitalul de nebuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Dinamo e ca la spitalul de nebuni
La Dinamo e ca la spitalul de nebuni

Bonetti a fost dat afară vineri şi repus în funcţie după patru ore. Aseară a condus antrenamentul, însă a fost demis din nou. De această dată, definitiv. Pentru a-ţi explica ce se întâmplă la Dinamo trebuie să-ţi aduci aminte de o declaraţie a lui Badea: „Stadionul Dinamo e plasat între Circ şi Spitalul de Urgen­ţă, iar asta spune totul”.

Mai citeşte şi:


Ironia fină a preşedintelui Consiliului de Administraţie reflectă, într-adevăr, cel mai bine situaţia echipei.

Dinamo nu mai seamănă cu un club profesionist ce visează să ajungă în grupele Ligii Campionilor, ci cu un spital de nebuni.

Aşa se explică cele petrecute în “Ştefan cel Mare” după înfrângerea cu Panathinaikos. Iată filmul evenimentelor:

Vineri, ora 18.00
- Bonetti a fost demis de la Dinamo.

Două ore mai târziu - Nicolae Badea a convocat o şedinţă la care au mai participat Cristi Borcea şi tehnicianul proapăt demis. Concluzia lui Borcea? “Bonetti nu mai poate antrena Dinamo. Cât timp e el pe bancă, eu nu mai dau bani”. Apoi, preşedintele executiv a părăsit şedinţa.

Ora 22.00 - Badea şi Bonetti au apărut în faţa ziariştilor. Primul a anunţat răspicat: “Bonetti rămâne antrenorul lui Dinamo“.

Ieri, o nouă zi, un nou circ în toată regulă! La ora 15.00, Bonetti a susţinut o conferinţă de presă în calitate de antrenor al roş-albilor. Tema discuţiei? Un interviu publicat de patru ziare, „Adevărul”, „Click!”, „ProSport” şi „Evenimentul Zilei”, în care tehnicianul l-a desfiinţat pe Borcea, catalogându-l drept „un nimeni”.

Bonetti a lăsat de înţeles că vorbele sale au fost interpretate greşit întrucât „a existat un handicap din cauza limbii. Un anumit cuvânt are mai multe sensuri, depinde de context”.

Apoi, italianul a vorbit despre preşedintele executiv, însă senzaţia generală a fost că mai degrabă l-a ironizat subtil: „Borcea este un preşedinte călduros, pasionat şi capabil să se lanseze în declaraţii strălucitoare când se obţin victorii. La înfrângeri însă spune lucruri mai puţin adevărate”.

A vorbit despre meciul de azi cu Pandurii

Apoi, Bonetti s-a referit la meciul de azi, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat! „Îmi fac treaba liniştit. N-am fost niciodată demis şi nici nu o să-mi dau demisia. Meciul cu Pandurii este foarte greu, contra unei echipe cu jucători puternici”, a încheiat italianul.

Badea i-a spus că e demis

După conferinţă, Bonetti s-a dus la cantonamentul de la Săftica, a condus şi şedinţa de pregătire, după care a primit vestea că e totuşi demis! Nicolae Badea a explicat că italianul nu mai putea continua la Dinamo după interviul incendiar dat în „Adevărul” de ieri: „A făcut declaraţii impardonabile pe care nu pot să le accept”.

Turcu a confirmat şi el despărţirea de italian: “Bonetti şi-a făcut bagajele şi a plecat. Ion Marin va fi interimar şi va sta pe banca în meciul cu Pandurii“.

„Eu sunt frumos şi înalt, Turcu este mic şi urât“

Dacă Bonetti şi-a mai îndulcit ieri tonul la adresa lui Borcea, în schimb, italianul a fost la fel de virulent, când a fost întrebat de Turcu.

„Am încercat să înţeleg de ce mă atacă Turcu, dar nu am înţeles. Un motiv ar fi că eu sunt înalt şi frumos, iar el este mic şi urât”, a declarat Bonetti. Replica vicepreşedintelui dinamovist a venit imediat: “Bonetti e manechinul porno”.

Vrea toţi banii

Bonetti nu se lasă cu una, cu două, demis de la Dinamo. El pretinde de la şefii clubului să i se plătească toţi banii din contract, până la finalul angajamentului, scadent în vara lui 2011.

Bonetti ar trebui să primească 300.000 de euro. O sumă enormă, din care Borcea încearcă să scadă o amendă aplicată italianului pentru declaraţii defăimătoare. Totuşi, Badea încearcă rezilierea contractului pe cale amiabilă.

Giovanni l-a şantajat cu jucătorii

image

Ioan Becali este omul care face jocurile de culise la Dinamo



Un personaj-cheie în lupta pentru putere care se dă în „Ştefan cel Mare” este Ioan Becali. Încă de la zbucnirea haosului în „Ştefan cel Mare”, Giovanni şi-a clarificat poziţia: s-a aliat cu Borcea şi cu Turcu împotriva cuplului Bonetti - Badea. În acest război, Becali are şi o „armă” foarte importantă: firma sa îi reprezintă pe majoritatea jucătorilor dinamovişti.

Becali l-a ameninţat

De altfel, acesta este şi motivul pentru care Borcea şi Turcu au apelat la Giovanni, în încercarea lor de a scăpa de tehnicianul italian. Becali a acceptat să-i ajute pe cei doi, însă cu o condiţie: să aibă un cuvânt de spus la numirea noului tehnician. Disperaţi, Borcea şi Turcu au fost de acord, iar fostul impresar a trecut la atac.

„Bonetti habar n-are de nimic. Dacă va rămâne, va distruge Dinamo! Nici jucătorii nu-l mai vor. De ce credeţi că a plecat Dănciulescu? De ce Niculae vrea să plece? Din cauza lui Bonetti! Dacă nu e schimbat, atunci, eu şi fratele meu nu vom mai sprijini Dinamo. Nu e vorba de o susţinere financiară, fiindcă nu investim bani. Reprezentăm, în schimb, 99,9 la sută

image

din jucătorii lui Dinamo. Probabil că băieţii vor veni la noi, la birou, aşa cum au mai făcut-o”, a declarat Ioan Becali.

Astfel, fostul impresar a lăsat de înţeles că fotbaliştii reprezentanţi de „Becali Sport” îl vor „lucra” pe Bonetti, dacă acesta va rămâne în funcţie. Aflând de ceea ce i se pregăteşte, italianul le-a mărturisit apropiaţilor că ia în calcul varianta plecării!

Dacă nu e Andone, vine Bakero

Şi, astfel, Giovanni este la un pas de a mai obţine o victorie împotriva antrenorilor de la Dinamo. În decembrie 2005, când era şi preşedintele „câinilor”, l-a dat afară pe Andone, pentru a-l numi pe Esteban Vigo.

În această vară, Becali s-a împotrivit şi numirii lui Sabău, iar acum e la un pas să-l dea jos pe Bonetti. După ce va realiza acest lucru, el are trei variante pentru banca tehnică a „câinilor”: Ioan Andone de la Al-Ahli Dubai, Ionuţ Badea, care acum e la FC Argeş sau bunul său prieten, Jose Mari Bakero.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite