Dinamo a scăpat doar cu amendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Disciplină a UEFA a amendat clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare cu 12.500 de euro şi i-a dat un ultim avertisment

Dinamoviştii pot respira uşuraţi. Echipa nu a fost exclusă din cupele europene şi nici nu va evolua cu porţile închise după inicidentele provocate de fani la Nijmegen.

Comisia de Disciplină a forului european a judecat cu blândeţe incidentele în care au fost implicaţi suporterii echipei Dinamo la meciul-tur cu NEC Nijmengen din Olanda, din 18 septembrie.

Deşi sancţiuile aplicate de UEFA în asemenea cazuri puteau ajunge la pierderea meciului cu 0-3, la disputarea unor partide cu porţile închise sau chiar la excluderea din competiţie, gruparea alb-roşie a scăpat doar cu o amendă, nici aceasta nu prea piperată, de 20.000 de franci elveţieni (aproximativ 12.500 de euro) şi cu primirea unui ultim avertisment.

Nu vor face apel

„Am fost înştiinţaţi că UEFA ne-a amendat cu 20.000 de franci elveţieni şi ne-a dat un ultim avertisment. Vom evolua în returul de joia viitoare cu NEC Nijmengen cu spectatori în tribune. Acest avertisment nu se referă la excluderea echipei din cupele europene, pentru acest lucru trebuie să se întâmple fapte mult mai grave.

Următoarea pedeapsă ar putea fi organizarea jocurilor fără spectatori sau suspendarea terenului. Să dea Dumnezeu să nu se mai întâmple incidente, nici măcar de genul celor care au fost în Olanda. Dinamo nu va face apel”, a spus Petre Buduru, managerul sportiv al clubului Dinamo.

Dinu: „Decizia este corectă”

Administratorul delegat al clubului Dinamo, Cornel Dinu, a anticipat decizia luată de UEFA. „S-a luat o decizie corectă, în conformitate cu regulamentele UEFA. Noi, cei care am privit lucrurile fără o stare emoţională ieftină, am anticipat. La UEFA se judecă drept, raportul de observare a fost întocmit de un englez. Clubul NEC Nijmengen a fost sancţionat mai drastic pentru deficienţele organizatorice.

Ceea ce s-a petrecut nu a implicat întreaga suflare a suporterilor dinamovişti, ci doar câteva elemente. Din păcate, legea din România, aşa cum este ea, nu acţionează decât pe teritoriul ţării noastre şi nu şi în afara ei, iar aceia, care au produs incidentele nu pot fi sancţionaţi”, a comentat Cornel Dinu.

„La Dinamo se petrec nişte lucruri care n-ar trebui să se întâmple. Principalul vinovat este domnul Nicolae Badea (n.r. – preşedintele Consiliului de Administraţie), aşa cum a spus şi Vasile Turcu, Elias şi Tararache (n.r. – lideri ai galeriei) sunt susţinuţi de Badea”, a spus Gigi Neţoiu, fost acţionar, la Telesport.

image

Acum cel mai impor­tant este să nu avem vreo recidivă, pentru că altfel suntem mâncaţi. UEFA va recurge direct la excludere. Cred că suporterii vor avea mai multă grijă

image


Cristian Borcea, preşedinte executiv Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite