Dinamo se împrumută ca să scape de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo va face credit la băncile greceşti pentru a plăti restanţe în valoare de cinci milioane de euro. „Câinii“ nu ştiu pe unde să mai scoată cămaşa! Au datorii imense şi caută soluţii să facă rost de bani. Cum niciun club nu se înghesuie să le cumpere jucătorii, dinamoviştii solicită ajutorul băncilor.

Mai citeşte şi:
Obiectiv: Europa League
Dinamoviştii produc bani din amenzi
EXCLUSIV Esteban Vigo către dinamovişti: "Vă pup pe toţi!"

Eşecul pe plan sportiv de la finalul sezonului 2008-2009 a atras după sine, în „Ştefan cel Mare”,  un adevărat şoc financiar. Datoriile roş-albilor cumulează sume astronomice pentru o echipă din România, care, pe deasupra, mai este lovită şi de criza financiară.

De exemplu, numai până săptămâna viitoare Dinamo trebuie să achite restanţe care se ridică la cinci milioane de euro! În acest moment, în „Groapă” nu au mai rămas decât doi acţionari solvabili, Badea şi Borcea, dar nici eforturile acestora nu pot „stinge” datoriile. În aceste condiţii, unica şansă de a evita falimentul este ca roş-albii să facă un credit bancar.

Astfel, se vor plăti sumele cu care Turcu şi Walter au creditat clubul, dar şi salariile fotbaliştilor. Se pare că salvarea lui Dinamo vine de la bancherii greci. „Câinii” vor depune drept garanţie la acest împrumut banii pe care îi vor primi din drepturile de televizare şi eventualele încasări din participarea în grupele Europa League.

Este o modă europeană

Nu Dinamo a inventat fentarea falimentului prin solicitarea unui credit bancar, ci marile cluburi europene, care se împrumută cu sute de milioane de euro. Şi acestea garantează tot cu drepturile TV, iar dacă nici sumele obţinute astfel nu sunt suficiente, bugetul este completat prin vânzarea unor vedete.

Cum se împart datoriile lui Dinamo

Turcu    2.800.000*
Walter    1.500.000
Jucători    500.000
Alte cheltuieli    200.000
Total:     5.000.000

*sumele sunt exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite