Dinamo se destramă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ratarea titlului a declanşat Jihadul în „Ştefan cel Mare“. Acţionarii nu mai bagă bani, jucătorii sunt pe picior de plecare, iar Rednic se pregăteşte să-i lase locul lui Andone. Din mare favorită la câştigarea campionatului, Dinamo are emoţii şi cu adjudecarea poziţiei secunde. Ultima etapă, de pe 10 iunie, va clarifica soarta „câinilor“.

De ce le era frică „roş-albilor“, n-au scăpat! Ultimele etape din Liga I au adus tot ce se putea mai rău pentru echipa antrenată de Mircea Rednic.

„Spartanii” lui Borcea au pierdut două partide consecutive, au aruncat practic titlul în curtea Urziceniului, iar acum tremură şi pentru locul doi. Eşecul cu FC Braşov a scos la suprafaţă mizeria ascunsă în „Groapă”.

Se pregăteşte Andone. Rezervă e Sabău

Acţionarii, prin vocea lui Vasile Turcu, i-au reproşat lui Rednic rezultatele dezastruoase, cerând până şi demiterea ultimului maseur.

„Puriul” se cramponează de clauza de reziliere a contractului, în valoare de un milion de euro. Totuşi părţile ar putea ajunge astăzi la o despărţire mai ieftină, existând şanse ca tehnicianul să se mulţumească şi cu suma echivalentă salariului pe un sezon, adică 250.000 de euro.

Dacă totul decurge conform planului, Andone are şanse să fie instalat la Dinamo până la partida de pe 10 iunie, cu FC Argeş.  Dacă „Fălcosul” refuză însă, Sabău, de la Bistriţa, este următoarea ţintă.

Reconstrucţie, dar pe bani puţini

În ceea ce priveşte echipa, calculele lui Borcea sunt simple: dacă Dinamo prinde locul doi, ce duce în preliminariile Ligii, atunci investiţiile vor fi moderate. Dacă echipa se clasează pe ultima treaptă a podiumului, de Europa League, roş-albii se vor regrupa cu tineri din propria pepinieră.

În acest caz, în primul rând, acţionarii vor scăpa de vedetele echipei, cu salarii de speriat, şi nici nu vor oferi, pe viitor, contracte mai mari de 100.000 de euro pe sezon. În schimb, valoarea primelor de obiectiv se va dubla.

Jucătorii de care se va despărţi Dinamo

Nume                    Destinaţie

Blay                        Turcia, Grecia
Tamaş                     Auxerre
L. Goian                 Ceahlăul
Simao                     Portugalia
Torje                       Germania, Rusia
Ad. Cristea            Germania, Rusia
Malick                     Franţa
Mitea                       Spania
Ze Kalanga            Necunoscută
M. Niculae              Standard, R. Kazan
Miranda                  Argentina, Spania

Cu cine se reconstruieşte Dinamo

Nume    Clubul actual

Bourceanu    Oţelul
Cr. Tănase    FC Argeş
Deac    CFR Cluj
Mărgăritescu    Terek Groznîi
Ştefan  Radu    Lazio

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite