Dinamo e deja 75% campioană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Costel Orac, dar şi un specialist în probabilitate susţin că roş-albii au prima şansă de a termina campionatul pe primul loc. În partida programată duminică (ora 20.30, GSP TV), Unirea - Dinamo, ialomiţenii au doar varianta victoriei pentru a mai spera la marea performanţă.

Victoria dinamoviştilor în partida cu FC Timişoara, scor 3-1, a simplificat într-o bună măsură lupta pentru titlul de campioană, care s-a redus la o confruntare în doi: Dinamo şi Unirea Urziceni. Bănăţenii ar mai avea o şansă, destul de mică însă, dacă-şi vor reprimi înapoi cele şase puncte de la TAS.

Echipa pregătită de Dan Petrescu joacă totul pe o carte. Doar un succes în faţa liderului le-ar da jucătorilor ialomiţeni şansa de a visa în continuare la tricourile de campioni. Numai că meciurile pe care le mai are de disputant Unirea în ultimele două runde nu sunt deloc uşoare, cu FC Timişoara în deplasare şi cu Steaua acasă.

Unirea e organizată şi harnică

Costel Orac, un tehnician, care a jucat la Dinamo şi a antrenat la Urziceni, a făcut o analiză a punctelor tari şi a celor slabe ale ambelor formaţii. „Unirea este o echipă foarte organizată, foarte bine pregătită din punct de vedere fizic. La puncte slabe aş trece faptul că nu prea ştie să atace. Dar exploatează foarte bine fazele fixe. Unirea e o echipă care s-a descurcat mai bine în meciurile din deplasare, decât în cele de acasă”, a spus Orac.

Antrenorul a afirmat că Dinamo se bazează pe individualităţi: „În ciuda a tot ce s-a spus prin presă, cu aranjamentul cu FC Timişoara, cu arbitrajele favorabile, ei şi-au văzut de drumul lor. Apoi, în retur au jucat mult mai bine. Au destui jucători de la mijloc în sus, care pot decide un joc. La punctele slabe aş pune unele ezitări în faza defensivă. Poarta e asigurată. Am avut şi eu reţineri la început când a rămas doar Matache, dar a dovedit-o că poate face faţă, nu a clacat”.

„Statistica e de partea roş-albilor”

Profesorul Gheorghiţă Zbăganu, din cadrul Facultăţii de Matematică, din Bucureşti, specialist în probabilităţi, a aceptat să calculeze pentru cititorii „Adevărului” şansele celor trei echipe (Dinamo, Urziceni şi Timişoara) la titlul de campioană. Zbăganu a luat în calcul întâlnirile directe ale celor trei echipe din ultimele trei sezoane, practic de când Unirea a promovat, în premieră, în Liga I.

„În joc mai sunt 27 de puncte şi trei posibilităţi de a aduna puncte: zero, unu sau trei. Aceasta este ipoteza acestei probleme. Dacă ţinem cont de diferenţa de puncte dintre primele două clasate, atunci Dinamo este favorită, chiar dacă până acum nu a învins niciodată echipa din Urziceni”.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite