Dinamo, sat fără câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamo, sat fără câini
Dinamo, sat fără câini

Ceea ce „Adevărul“ a anunţat ieri s-a confirmat: Ion Marin a semnat cu Al-Ettifagh. Tehnicianul a fost ales de penultima clasată din Arabia Saudită întrucât a cerut cel mai mic salariu dintre toţi antrenorii aflaţi pe lista clubului: 200.000 de dolari pe an.

Mai citeşte şi:

Plecaţi în Emiratele Arabe Unite să negocieze repatrierea lui Ioan Andone, şefii dinamovişti au primit o dublă lovitură: prima - Au fost lăsaţi cu ochii în soare de şeicii de la Al-Ahli Dubai, care nici măcar nu au venit să discute cu ei. A doua - au aflat că au rămas şi fără Ion Marin, cel care asigura interimatul după demiterea lui Bonetti.

Vestea plecării lui „Săpăligă” i-a luat pe nepregătite pe şefii roş-albilor. Aceştia au aflat abia miercuri seară că antrenorul în vârstă de 54 de ani s-a înţeles cu Al-Ettifagh Dammam şi că va pleca spre Arabia Saudită.

Prima reacţie? Nu le‑a venit să creadă că până şi Ion Marin, omul la care au apelat mereu în vremurile de criză, îi abandonează! Totuşi, antrenorul le-a transmis celor din conducere că a semnat deja contractul cu arabii şi că nu mai există cale de întoarcere.

Ieri, Ion Marin s-a întâlnit cu acţionarii pentru a pune la punct detaliile rezilierii contractului. Tehnicianul mai avea de încasat o primă de 5.000 de euro pentru calificarea în grupele Ligii Europei, plus două rate salariale restante. După mai multe ore de discuţii, site-ul oficial al clubului din “Ştefan cel Mare” a anunţat despărţirea de Ion Marin “pe cale amiabilă”.

A minţit că a decis să plece după Galata

„Adevărul” a fost singurul ziar din România care a publicat informaţia potrivit căreia „Săpăligă” va semna cu Al-Ettifagh în ediţia tipărită de vineri. Sursa? Preşedintele clubului din Dammam, cel care a anunţat inţelegerea cu tehnicianul român înaintea meciului cu Galatasaray.

image

Ion Marin a minţit însă ieri, sugerând că a luat decizia de a pleca în Arabia Saudită abia joi noaptea. „Vreau să mulţumesc clubului pentru înţelegere, pentru susţinerea de care am avut parte în această perioadă.

În urmă cu o lună am primit o propunere de a antrena în străinătate, iar azi noapte, după meciul de la Istanbul, am hotărât să dau curs acestei propuneri”, a declarat antrenorul pentru fcdinamo.ro.

image

Ne-am înţeles de o săptămână cu Ion Marin. A semnat până în luna mai cu noi.

image


Abdulaziz Al-Dossary
preşedinte Al-Ettifagh

„Câinii“ au sărit unul la gâtul altuia

Jucătorii lui Dinamo s-au certat la modul cel mai serios între ei, s-au făcut reproşuri regretabile şi chiar s-au auzit înjurături în vestiar, după meciul cu Galatasaray. Ion Marin, antrenor demisionar la acea vreme, n-a scăpat nici el de furia propriilor elevi.

Cei mai vehemenţi au fost Tamaş şi N’Doye, care le-au imputat colegilor pe un ton extrem de violent pasele greşite şi alte erori produse în faze decisive. „Săpăligă” a încercat să-i liniştească, spunând că toţi au jucat la fel de bine sau de slab, dar nu a făcut decât să-i întărâte şi mai mult pe recalcitranţi.

Trei soluţii: Andone, Dinu sau Bonetti!

image

Andone şi Dinu (dreapta) sunt favoriţi pentru banca lui Dinamo 


După plecarea lui Ion Marin, acţionarii încearcă să încropească o soluţie pentru banca tehnică pentru meciul de mâine cu Gloria Bistriţa.

Cea mai accesibilă variantă pare a fi un tandem format de Claudio Bozzini (fostul secund al lui Bonetti) si Costel Orac. Totuşi, e clar că această combinaţie nu poate rezista decât până după această etapă.

Pentru meciul de Cupă cu Oţelul, de joi, dar şi pentru meciul de la Iaşi, de duminică viitoare, şefii au alte soluţii. Prima e mai degrabă una fantezistă şi se numeşte Ioan Andone. Acesta este aşteptat ca „Mesia” de Borcea şi compania, însă e sub contract cu Al-Ahli Dubai.

Acţionarii trag de Dinu

Totuşi, echipa lui Ando a pierdut ieri în campionat, iar dinamoviştii speră ca cei de la Al-Ahli să-i rezilieze contractul. Altfel, dinamoviştii vor încerca să-l convingă pe Cornel Dinu să formeze un tandem, fie cu Cornel Ţălnar, fie cu Costel Orac.

image

„Cea mai bună soluţie ar fi ca nea Cornel (n.r. - Dinu) să‑şi facă o bancă tehnică şi să se pună pe treabă.  Dacă Dinu doreşte să lucreze cu Bonetti, eu voi fi de acord”, a declarat Borcea, dar „Procurorul” ezită să accepte.

„Meseria de antrenor e extrem de obositoare, iar eu mi-am pierdut energia de a fi antrenor. Acum nu mai ai linişte, toată lumea se bagă, toată lumea se pricepe, toată lumea vrea să impună pe cineva. De aceea m-am oferit să fiu doar director tehnic”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite