„Dinamo, cel mai bun atac“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul atacant al roş-albilor crede că forma arătată de Niculescu, Niculae şi Mitea va conduce la un joc spectaculos al „câinilor” în retur. Tehnicianul Costel Orac a făcut pentru „Adevărul” o analiză a şanselor elevilor lui Rednic de a cuceri titlul de campioană în acest sezon.

Adevărul: Ce părere v-a făcut Dinamo în pregătiri?

Costel Orac: Era de aşteptat să practice un astfel de joc. Are cel mai puternic atac din campionat. A revenit Claudiu Niculescu, iar Marius Niculae a reintrat în forţă. Marius, când a ajuns la Dinamo, s-a accidentat, dar acum e refăcut sută la sută. Şi Mitea a început foarte bine.

Credeţi că are Dinamo cel mai bun lot din Liga I?

Asta e greu de spus. Dar Dinamo are jucători care evoluează la echipa naţională, la tineret. E un lot echilibrat. În tur s-a spus că echipa a câştigat meciuri, dar nu a impresionat. Eu zic că în retur va avea şi un joc spectaculos, mai ales că de la mijloc în sus are fotbalişti tehnici.

Despre Ianis Zicu ce spuneţi?

Zicu nu cred că va intra prea curând în calcule. Nu ar trebui să-l forţeze, pentru că a mai făcut-o o dată şi nu a fost bine.

Dinamo a mai fost campioană în amicale...

Într-adevăr, este diferenţă între partidele amicale şi cele oficiale, dar acum nu mai are alte variante. Este împinsă de la spate de celelalte combatante. Diferenţa de puncte faţă de echipele care sunt în spate este mică. Presiunea este mare şi trebuie să joace cu mare atenţie fiecare meci.

Cu cine se va bate pentru titlu?

Cu CFR Cluj, cu Steaua, cu FC Timişoara şi cu Unirea Urziceni.

În apărare cum vi se pare?

image

Cu revenirea lui Cosmin Moţi este la fel cum a mai fost. Compartimentul defensiv a câştigat în omogenitate. Moţi şi Tamaş au mai jucat împreună, nu mai e nevoie de acomodare.

Apropo, cum comentaţi indisciplina lui Tamaş?

E regretabil. Dar lucruri din astea se mai întâmplă şi la casele mai mari. S-a întâmplat cu Adriano de la Inter Milano. Mai sunt momente, mai ales în cantonamentele mai lungi, când jucătorii o mai iau razna. Important este să se liniştească treburile, iar Tamaş să-şi dea seama că a greşit, mai ales că e jucător important.

El a zis că îşi cere scuze, dar nu regretă...

Ştiţi cum e, după ce faci o tâmpenie, mai şi bravezi.

Îşi vor îndeplini „câinii” visul de a juca în Liga Campionilor?

Dacă nu vor reuşi anul ăsta, atunci când? Înseamnă că nu şi-l vor îndeplini niciodată.

Amicale din 2009

Dinamo - Sturm Graz 5-2
Torje, Cl. Niculescu, L. Goian, Mitea (2)

Dinamo - Ostrava 2-0
Cl. Niculescu, Andrei Cristea

Dinamo - Teplice 2-1
M. Niculae (2)

Dinamo - Osijek 1-0
Mitea

Dinamo - FK Zeta 6-0
M. Niculae, Cl. Niculescu (3), Torje, Mitea

Dinamo - Randers 1-0
Izvoranu

Dinamo - A. Perm 2-2
Dănciulescu, Mitea

Dinamo - S. Sarajevo 1-1
D. Grigore

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite