Turcu n-a susţinut financiar Dinamo în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri este acuzat că nu a investit deloc în 2009 la Dinamo. Acţionarul ameninţă că nici nu va mai contribui la bugetul clubului dacă nu pleacă Rednic. Ratarea Ligii înseamnă nu doar pierderea ce­lor 10 milioane de euro garantate, ci şi aruncarea pe apa sâmbetei a celor 30 de milioane de euro in­ves­tite în ultimii doi ani.

Citiţi şi

Dinamo se destramă
FOTBAL: Vasile Turcu: "Rednic este, probabil, în vacanţă"

Vasile Turcu: "Rednic să se ducă în Belgia şi să ia cu el şi o parte dintre jucători"

Unul dintre acţionarii lui Dinamo parcă a presimţit încă de la finalul anului 2008 blestemul ce avea să se arunce asupra roş-albilor. Cum a reacţionat? A încetat să mai aducă bani de acasă! Surse apropiate „câinilor” susţin că Vasile Turcu nu a contribuit financiar la echipă în prima jumătate a acestui an.

În aceste condiţii, cheltuielile, şi în primul rând, primele de joc pentru victoriile din derby-urile cu Rapid, CFR şi Timişoara au venit de la Borcea.

„Turcu este atât de supărat pe Rednic pentru că nu va mai pune mâna pe banii din Liga Campionilor după pierderea titlului. Nu ştiu dacă el suferă după performanţa sportivă sau după insuccesul financiar care vine în urma ratării campionatului”, a spus un oficial dinamovist.

Rednic a dat prime de 40.000 de euro

Turcu a ameninţat în ultimele zile că nu va mai investi deloc la Dinamo dacă Rednic nu-şi prezintă demisia, gândindu-se la o retragere din conducerea clubului.

Cristi Borcea nu a fost singurul dinamovist care a răsplătit financiar echipa după victoriile mai importante din retur.

„Puriul” şi-a premiat elevii, în 2009, cu o sumă totală de 40.000 de euro, într-o tentativă de a se apropia şi mai mult de jucători. Rednic a folosit această tactică pe la mai multe echipe pe la care a trecut, printre care Rapid şi Vaslui.

Afacerile lui Turcu au fost afectate de criză

Vicepreşedintele roş-albilor a început să strângă cureaua şi din cauza declanşării crizei financiare pe plan mondial. Domeniul imobiliar, cel în care Vasile Turcu îşi poartă majoritatea afacerilor, a fost şi cel mai grav afectat.

Cea mai importantă firmă deţinută de acţionarul formaţiei din „Ştefan cel Mare“ e RomConstruct. Totuşi, până la declanşarea crizei, Turcu a fost considerat cel mai generos acţionar al „câinilor”. El a contribuit din plin la repatrierile lui Zicu, Tamaş şi Marius Niculae.

„Eu doar beau şi fumez. Atât“

„Adevărul“: După partida de la Urziceni ai fost dat afară de la echipă. Ce s-a întâmplat?

Bruno Simao:
A doua zi după meci am fost anunţat că s-a renunţat la serviciile mele. După patru zile, am primit un telefon şi mi s-a spus să revin. Am făcut câteva alergări uşoare la stadion după care am fost trimis la echipa a doua.

Şefii vor să pleci după ce ai fost implicat în multe scandaluri nocturne...

Contractul expiră pe 20 iunie, dar voi pleca mai devreme. Nu mai sunt dorit.

S-a spus că după eşecul de la Urziceni ai petrecut alături de alţi colegi...

Da, am fost cu Cristea. Eram foarte supărat... recunosc că am băut două-trei beri, dar nu sticle de whisky, cum au spus unii. De fumat, fumez, dar nu sunt copil să-mi interzică cineva acest lucru. Nici măcar tata nu-mi dictează ce să fac.

Este adevărat că după acest episod ai fost surprins şi cu Gabi Torje într-o discotecă?

Da, am văzut finala Champions League şi am plecat. Nu mai citesc presa, prea sunt scos ţap ispăşitor pentru tot ce se întâmplă rău la echipă. Sunt vinovat doar că fumez şi beau. Atât! Nu şi pentru celelalte probleme.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite