Dinamo a scăpat ieftin: 0-3 cu Slovan, 3 etape cu porţile închise şi 50.000 amendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamo a scăpat ieftin: 0-3 cu Slovan, 3 etape cu porţile închise şi 50.000 amendă
Dinamo a scăpat ieftin: 0-3 cu Slovan, 3 etape cu porţile închise şi 50.000 amendă

După incidentele de la meciul cu Slovan Liberec, Comisia de Disciplină a UEFA a decis ca roş-albii să primească o suspendare de trei etape şi să plătească o amendă de 50.000 de euro, a anunţat Sport.ro.  De asemenea, meciul tur a fost pierdut cu 3-0 la "masa verde".

Comisia de Disciplină a UEFA a decis, marţi, ca echipa Dinamo să piardă, la masa verde, cu scorul de 0-3 meciul cu Slovan Liberec, ca urmare a incidentelor din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa şi să joace următoarele trei partide în cupele europene cu porţile închise.


De asemenea, clubul Dinamo a fost amendat cu 50.000 de euro.

Meciul Dinamo - Slovan Liberec, din 20 august, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, scor 0-2, a fost întrerupt în minutul 88, după ce suporterii de la Peluza Cătălin Hîldan au pătruns pe pista de atletism din jurul terenului.

În minutul 86, un suporter al echipei Dinamo a intrat pe teren, el fiind oprit de stewarzi după o nouă încercare de a pătrunde pe gazon.

După imobilizarea acestuia, suporterii de la Peluza Cătălin Hîldan au păstruns pe pista de atletism a stadionului din Bulevardul Şoseaua Ştefan cel Mare, iar arbitrul a fluierat pentru ca jucătorii să intre la vestiare. În drum spre vestiare, fanii de la Tribuna a II-a au aruncat cu obiecte înspre jucători. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a îndepărta suporterii de la tribuna a II-a, în următoarele minute fanii părăsind tribunele.

Borcea: Dacă va mai exista vreo abatere, Dinamo va fi exclusă trei ani din Europa

"În termen de doi ani dacă se mai întâmplă aşa ceva, vor fi măsuri drastice şi nu va fi uşor. Ne-au transmis prin fax că în cazul în care va mai exista o abatere, Dinamo va fi exclusă din Europa trei ani. În Cehia vor merge suporteri dinamovişti, dar îmi dioresc şi cred că vor fi cei adevăraţi. Dacă s-ar repeta ceea ce s-a întâmplat în meciul tur, e clar că vor să facă rău lui Dinamo. Putem fi consideraţi responsabili şi dacă se întâmplă ceva la un meci în deplasare. Jucăm cu drobul de sare şi acasă şi în deplasare. Sper ca suporterii dinamovişti să încurajeze echipa şi să vrea binele echipei. Amenda va fi plătită de club, nu se suporteri. Nu am vorbit cu ei zilele astea, nu am vorbit nici cu mama. Eu am ieşit ieri seară din spital şi nu am vorbit nici cu mama. Cu sănătătatea sunt bine, nu sunt probleme", a declarat Borcea.

image

Turcu: "Răsuflu uşurat! Huliganii puteau desfiinţa clubul!"

"Suflu foarte uşurat după o noapte fără somn, au trecut orele astea ca şi cum ar fi trecut ani. Primim şi noi de la UEFA un cadou, parcă aşa să mai fii să investeşti. Să ne fie învăţare de minte, huliganii erau să desfiinţeze echipa", a declarat Vasile Turcu la sport.ro.

Gigi Becali: "Dacă faci apel după o asemenea decizie, dai dovadă de aroganţă"

"E o decizie corectă care mă linişteste si pe mine pentru ca in viitor putem fi si noi in situatia celor de la Dinamo. Important este ca nu i-a exclus din Europa. Minuni s-au mai întâmplat in fotbal, iar Slovan nu este o echipă care să nu poată fi învinsă. Aş vrea ca Dinamo să se califice în grupe pentru a aduce puncte,dar şi pentru a avea o competiţie în plus, care să-i obosească. Suporterii nu au vrut să lovească pe nimeni, au vrut doar să vadă meciul mai de-aproape. Dacă mai faci apel după o asemenea decizie înseamnă că mergi cu nasul pe sus, eşti arogant", a declarat Gigi Becali la sport.ro.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite