Dinamo a rămas doar cu „Gloria“ ieftină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bistriţa lui „Tata Jean“ şi arbitrajul lui Ciprian Danşa s-au pus de-a curmezişul visurilor de preamărire ale „câinilor“, care nu au izbutit decât un 1-1 pe propriul teren. Ciprian Danşa le-a refuzat dinamoviştilor un penalty clar, iar Cristi Borcea s-a dezlănţuit la adresa lui: „Ne-a furat! E incredibil ce face Danşa ăsta. Nici înainte de 1990 nu era aşa hoţie pe stadioane!“

Singurul câştig pentru Dinamo Bucureşti în acest sezon, pare să fie Andrei Cristea. E singurul care din toată nebunia creată în „Ştefan cel Mare“ a rămas coerent.

Dacă nimeni nu înţelege pe cine vrea Borcea pe banca tehnică sau cine antrenează Dinamo în acest moment, jocul lui Andrei este la fel de clar ca lumina nocturnei.

Se zbate de unul singur în faţă, repară greşelile lui Alexe şi aleargă chiar şi după pasele neinspirate ale colegilor. De aceea nu e de mirare că tot el a reuşit golul „câinilor” din prima repriză. Dar cu un Cristea nu se face primăvară.

Keita e coşmarul dinamoviştilor

Altfel, meciul în sine a fost de neurmărit. Un feeling pe care suporterii lui Dinamo l-au avut. Doar 2000 de spectatori s-au „înghesuit“ să asiste la o partidă care a încurcat pe toată lumea. Inclusiv speranţele la titlu ale gazdelor. Revenirea lui Ţălnar „în iarbă“ a însemnat şi revigorarea lui Moţi, Boştină şi Pulhac.

Învăţaţi cu banca de rezerve, cei trei sunt în graţiile cuplului Dinu-Ţălnar. Dinamo Bucureşti a fost urmărită aseară de coşmarul Keita, chiar şi până în România. Mijlocaşul Galatei, care a trecut ca prin brânză prin apărarea „câinilor“ la meciul de Liga Europei, are un „văr” la Bistriţa. Souleymane Keita a păstrat intactă onoarea „tribului”, marcând în poarta lui Dolha.

Borcea: „Danşa trebuie exclus din arbitraj“

Cristea s-a zbătut pănă la final, iar în minutul 90 a avut penalty!  Însă centralul Danşa nu i l-a acordat. Ce a urmat? Borcea s-a dezlănţuit:

„Danşa trebuie exclus din arbitraj. Nu am văzut aşa un arbitraj nici înainte de Revoluţie. Este incredibil. Am pierdut şapte puncte pe mâna arbitrilor, nu se mai poate aşa! Un asemenea arbitraj n-am văzut în viaţa mea, dar ce să facem? Pierdem bani, pierdem puncte şi rămânem cu dreptatea. Acest arbitru vine după 7 etape de suspendare, nu avea ce să caute aici. Acest Danşa trebuie delegat doar în Onoare şi în Liga a III-a un an de zile, să se dea un exemplu”. 

image

Îi mulţumesc lui Dumnezeu că la acea fază nu mi-am rupt piciorul. A fost un fault brutal. Danşa nu e competent. Trebuie aduşi psihologi la arbitri.

image


Andrei Cristea
jucător Dinamo

1 - 1

Dinamo: Dolha - Molinero, Moţi, Tamaş, Pulhac – Torje (‘81 Niculescu), N’Doye, Boştină (‘64 D. Kone), Ad. Cristea - And. Cristea, Alexe (‘66 Zicu).

Antrenor: Cornel Ţălnar

Bistriţa: Albuţ - Homei, V. Năstase, Ciucă, Băjenaru - D. Sînmărtean, Hora, L. Sînmărtean (‘84 Săceanu), Achim (‘65 Keita)- Borbely (’90 T. Moldovan), Coroian.

Antrenor: Florin Halagian

Goluri: An. Cristea (36)  / Keita (68)

Stadionul Dinamo: 2.000

Arbitru: Ciprian Danşa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite