Dresda a fost exclusă din ediţia 2012-2013 a Cupei Germaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1. Bundesliga
1. Bundesliga

Echipa Dinamo Dresda, din liga a doua, a fost exclusă din ediţia 2012-2013 a Cupei Germaniei, ca urmare a incidentelor provocate de fani la sfârşitul lunii octombrie, la partida cu Borussia Dortmund, din turul doi al competiţiei, informează AFP.

"Acest verdict trebuie să reprezinte un semnal puternic. Dacă am lăsa lucrurile aşa, ar fi doar o chestiune de timp până la primul deces", a declarat preşedintele tribunalului sportiv al Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), care a anunţat decizia joi seară.

Clubul Dinamo Dresda, care devine astfel prima echipă exclusă din această competiţie, poate face apel. Comisia de control a DFB a cerut excluderea echipei, după o anchetă privind incidentele provocate de fanii acestei formaţii înainte, în timpul şi după partida de la Dortmund, din data de 24 octombrie, încheiată cu scorul de 2-0 pentru Borussia.

Doi poliţişti au fost răniţi şi 15 suporteri arestaţi în urma incidentelor. Forţele de ordine, asupra cărora s-a aruncat cu sticle şi petarde, au recurs la gaze lacrimogene pentru dispersarea grupurilor de fani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite