Cum a ratat Dinamo milionul de la arabi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum a ratat Dinamo milionul de la arabi
Cum a ratat Dinamo milionul de la arabi

Joi seară a plecat spre Dubai. În weekend a vizitat una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor în Orientul Mijlociu, iar azi revine în ţară.

Pe scurt, această este povestea lui Adrian Cristea, cel care, atunci când colegii săi băteau Unirea Urziceni, era în Emirate, în aşteptarea unui transfer la Al-Ahli.

 Mutarea însă nu se va mai realiza, deşi, aparent, totul fusese rezolvat. Dinamo urma să primească un milion de dolari în contul împrumutului jucătorului până la 15 mai 2010. „Adevărul” a aflat de ce „Prinţul” a fost trimis înapoi în ţară.

„Arabii au crezut că noi suntem fraieri“

Având în vedere că, din cauza crizei, Dinamo are probleme financiare, acţionarii au văzut în cedarea lui Cristea o mană cerească. Badea şi Borcea îşi făcuseră deja socotelile şi intenţionau să achite salariile şi primele fotbaliştilor din milionul primit de la Al-Ahli. Tocmai de aceea, le-au şi cerut arabilor ca întreaga sumă să fie virată în contul clubului în cinci zile.

„Nu putem. Vă dăm banii în mai multe tranşe până în mai 2010”, au replicat cei de la Al-Ahli. Cum şefii dinamovişti nici n-au vrut să audă de aşa ceva, transferul a picat.

Vicepreşedintele dinamovist, Vasile Turcu, are o altă variantă în ceea ce priveşte eşuarea tratativelor cu Al-Ahli Dubai.

„Arabii voiau să ne păcălească! Au zis că suntem fraieri. Ne înţeleseserăm cu ei pentru un împrumut de opt luni pentru 800.000 de euro. Când a venit vorba să vireze banii, au vrut să ne dea mai puţin. Au zis că nu plăteasc ei TVA pentru acest transfer. Noi n-am cedat şi l-am chemat pe Adi înapoi. Oricum, Dinamo are nevoie de Cristea, fiindcă e un jucător valoros”, a declarat Turcu.

Îi ameninţă pe arabi cu FIFA!

Preşedintele executiv al roş-albilor a comentat „cazul Cristea”. „Nu ne-am înţeles cu Al-Ahli pentru că ei au zis ba că nu plătesc TVA, ba că jucătorul n-a trecut vizita medicală. Vom lua însă banii pe Cristea de la arabi. Vom face plângere la FIFA pentru că actele erau semnate, dar ei s-au răzgândit”, a spus Borcea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite