Ioan Andone, blocat de şeici să vină la Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Andone, blocat de şeici să vină la Dinamo
Ioan Andone, blocat de şeici să vină la Dinamo

„Fălcosul“ s-a întâlnit ieri cu acţionarii „câinilor“, care trag de el să preia echipa. Răspunsul antrenorului i-a dezarmat: „90 la sută nu am cum, mai vorbesc luni cu şeicii“. Nici măcar plata clauzei de reziliere, 400.000 de dolari, nu-l poate „rupe“ pe Andone de formaţia din Orient.

 Ziua „adevărului” pentru şefii din „Ştefan cel Mare” s-a terminat mai prost decât anticipau aceştia. De ce? Pentru că Andone nu numai că le-a spus că arabii nu-i dau drumul să vină la Dinamo, dar tehnicianul de 49 de ani le-a şi retezat dinamoviştilor orice eventuală tactică de abordare a situaţiei.

Conform contractului semnat cu Al Ahli, Andone nu poate pleca din Dubai decât dacă apar probleme de natură familială sau, chiar mai rău, o boală l-ar putea împiedica pe „Fălcos” să profeseze. În niciun caz, clauza de reziliere nu poate fi activată dacă „Ando” primeşte vreo ofertă din altă parte. Acest aspect plus şi refuzul ferm al şeicilor de a se despărţi de antrenorul român le-au fost aduse la cunoştinţă acţionarilor, ieri, chiar de Andone, într-o şedinţă la Computerland.

Badea, Borcea şi Turcu au rămas mască, îngrijoraţi pentru viitorul băncii tehnice. „Chiar nu se poate face nimic?“, l-au întrebat şefii roş-albilor pe fostul antrenor de la CFR. „Fălcosul” le-a promis conducătorilor că luni va avea o ultimă tentativă de a-l convinge pe Sulaiman Khalifah, preşedintele lui Al Ahli, să-l lase la Dinamo. Oricum, Andone este aproape sigur că răspunsul arabilor va fi tot „Nu!”. Antrenorul lui Al Ahli se va întoarce azi în Emirate, pentru că mâine are programată o şedinţă de pregătire.

Cornel Ţălnar este varianta de rezervă

image


Deşi mai au în vizor variantele Victor Piţurcă, Ionuţ Badea, Cristiano Bergodi sau Bakero, dinamoviştii sunt tentaţi mai degrabă să meargă pe soluţia la care au mai apelat şi în alte dăţi:  Cornel Ţălnar - antrenor şi Cornel Dinu - director tehnic.

Borcea trebuie să ducă muncă de convingere cu „Mister“ pentru a accepta această poziţie, iar cu „Ţânţarul” nu pot fi probleme, din moment ce el urma să devină „secundul” lui Andone în cazul în care „Fălcosul“ ar fi semnat cu „câinii“. În aceste condiţii, actualul antrenor principal, Ion Marin, va reveni la Dinamo II.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite