„Diego, să nu pleci!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Argentina a fost primită ca o adevărată campioană mondială la Buenos Aires. Jucătorii au fost aplaudaţi, iar fanii l-au implorat pe Maradona să nu-şi dea demisia. După cea mai mare umilinţă la CM din ultimii 36 de ani, ne-am fi aşteptat ca împătimiţii suporteri argentinieni să arunce cu pietre în echipa lui Maradona. Nu a fost însă deloc aşa!

„Pentru noi, argentinienii, un popor care trăim pentru fotbal, a fost o dezamăgire greu de exprimat în cuvinte", spunea Maradona cu ochii încă înlăcrimaţi la conferinţa de presă ce a urmat dezastrului cu Germania. Diego se gândea, probabil, deja la „lapidarea" de care urmau să aibă parte el şi jucătorii săi la revenirea în ţară. La Buenos Aires însă, toată lumea părea să ştie că Argentina nu a fost eliminată după un 0-4 cu Germania, ci a câştigat cu acest scor finala Cupei Mondiale!

Cel puţin aşa au lăsat impresia cei aproximativ 20.000 de fani ai „albiceleştilor" care le-au făcut lui Messi şi compania o primire fabuloasă la revenirea din Africa de Sud.De la aeroport, autocarul cu care „pumele" s-au deplasat spre cantonamentul de lângă sediul federaţiei a fost însoţit de uralele şi încurajările pătimaşilor suporteri. „Argentina, Argentina", dar mai ales „Diego, nu pleca" au fost scandările preferate ale oamenilor.

Maradona nu mai vrea să rămână

„Dragostea noastră pentru tine nu are limite, te vom susţine până la capăt", a fost mesajul transmis lui Maradona prin intermediul unui banner. Totul a culminat cu baia de mulţime de la sediul federaţiei, unde jucătorii, majoritatea dintre ei perplecşi, şi Maradona au izbucnit în lacrimi. Cu toate astea, viitorul selecţionerului este incert.

„Munca mea la naţională s-a terminat. Am dat tot ce am avut mai bun. Acum vreau să stau cu familia", a declarat Diego la revenirea în Argentina. Preşedintele federaţiei, Julio Grondona, l-a rugat însă pe Maradona să mai rămână până la amicalul cu Irlanda din august. Fanii l-ar dori, cel puţin, până la Copa America din 2011.

Maradona ca selecţioner

- A fost numit antrenor la 29 octombrie 2008. De-atunci a înregistrat 18 victorii şi şase înfrângeri.
- A pierdut cu 1-6 în Bolivia şi 1-3 acasă cu Brazilia în preliminariile CM 2010.
- A calificat Argentina cu emoţii la CM, în ultimul meci al preliminariilor, învingând Uruguay cu 1-0, în deplasare.
- S-a remarcat prin limbajul „de mahala" folosit la conferinţele de presă.
- În preliminarii a folosit 4-4-2, după care a trecut la 4-3-1-2 în timpul Mondialului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite