Dică, vândut la Catania lui Zenga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dică, vândut la Catania lui Zenga
Dică, vândut la Catania lui Zenga

Unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai Stelei din ultimii ani, Nicolae Dică, e gata să-şi ia adio de la vicecampioana României. Dorit insistent de antrenorul Cataniei, fostul stelist

Unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai Stelei din ultimii ani, Nicolae Dică, e gata să-şi ia adio de la vicecampioana României. Dorit insistent de antrenorul Cataniei, fostul stelist Walter Zenga, golgheterul roş-albaştrilor a fost vândut pentru 2 milioane de euro. În vârstă de 28 de ani, Dică a fost cumpărat de Steaua acum patru sezoane, de la FC Argeş.

Steaua va primi două milioane de euro pentru transferul golgheterului său la Catania

Patronul stelist Gigi Becali a anunţat că Dică va avea la italieni un salariu anual de aproximativ 400.000 de euro, dublu faţă de cât încasa în Ghencea.

Nicolae Dică va părăsi Steaua după patru ani şi jumătate petrecuţi în Ghencea. Patronul echipei, Gigi Becali, a declarat ieri că fotbalistul va juca în Serie A, la echipa fostului antrenor stelist Walter Zenga, Catania Calcio.

"Dică sigur merge la Catania, transferul e ca şi făcut. Suma de transfer este de două milioane de euro. Am înţeles că Dică va avea un contract de 350.000-400.000 de euro", a spus Becali, care, în urmă cu doi ani, cerea cinci milioane de euro pe fotbalistul său.

Mijlocaşul a fost cerut insistent la Catania de către tehnicianul Walter Zenga, fostul său antrenor de la Steaua din sezonul 2004-2005. Dică nu va mai ajunge sâmbătă în cantonamentul echipei Steaua din Austria, ci va merge în Italia, pentru a efectua vizita medicală.

Piteşteanul este golgheterul Stelei în ultimele cinci sezoane, în care a reuşit să înscrie pentru roş-albaştri 68 de goluri în 171 de partide jucate în toate competiţiile.

Va lupta pentru evitarea retrogradării

După cinci sezoane în care a avut ca obiectiv titlul de campion cu Steaua, Nicolae Dică va lupta anul viitor pentru evitarea retrogradării.

Catania este un club care a promovat în Serie A în 2006, după 22 de ani petrecuţi în ligile inferioare. La finalul sezonului 2007/2008, Catania a reuşit să se salveze de la retrogradare după ce în ultima etapă a remizat cu AS Roma, scor 1-1, iar FC Parma a fost învinsă de campioana Internazionale Milano, scor 2-0. Catania este înfiinţat în 1908, iar în cei o sută de ani de istorie nu a câştigat niciun trofeu major.

Suma de transfer este de două milioane de euro. Am înţeles că Dică va avea un contract de 350.000-400.000 de euro
Gigi Becali, finanţator Steaua

Dică este cel mai mare jucător pe care Steaua l-a avut în ultimii zece ani. Fără el, acest club nu câştiga nimic
Walter Zenga, antrenor Catania

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite