Diabolicul „Ibra“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zlatan Ibrahimovici
Zlatan Ibrahimovici

Cu două pase decisive şi un gol, Zlatan Ibrahimovici a purtat-o pe AC Milan spre una dintre cele mai categorice victorii europene din toate timpurile, 4-0 cu Arsenal.

Cea mai echilibrată şi mai aşteptată optime de finală din Liga Campionilor s-a încheiat după numai 90 din cele 180 de minute ale dublei manşe. „Mai avem între doi şi cinci la sută şanse", a estimat managerul lui Arsenal, Arsene Wenger, după dezastrul de pe „San Siro" (0-4), unul care a intrat deja în istoria neagră a „tunarilor".

Niciodată în 222 de dueluri europene britanicii nu pierduseră la o asemenea diferenţă de scor. „Demolaţi, umiliţi, sacrificaţi, masacraţi" au fost termenii duri cu care presa din Albion i-a taxat pe cei de la Arsenal la întoarcerea acasă.

Arsenal, la fel ca Steaua 1989

De partea cealaltă, AC Milan savurează deja calificarea în sferturi în stil de mare campioană. În precedentele confruntări din cupele continentale, „diavolii" mai câştigaseră doar de cinci ori cu 4-0, inclusiv finala de Cupa Campionilor cu Steaua din 1989. Culmea, rossonerii s-au impus într-o asemenea manieră deşi mingea a stat mai mult la Arsenal, raportul posesiei fiind de 57 la 43 pentru englezi. Semn că „tunarii" au pedalat în gol, în timp ce italienii s-au ocupat cu golurile.

Ibrahimovici peste tot

La prima vedere, copleşiţi de laude ar fi trebuit să fie ori Robinho, autorul unei „duble", ori Boateng, ghanezul care continuă să impresioneze cu execuţii de efect. Pentru cei care urmăresc îndeaproape evoluţiile lui AC Milan, eroul a fost însă Zlatan Ibrahimovici. Atacantul suedez s-a pus în slujba colegilor săi de echipă mai mult ca niciodată, impresionând prin travaliu, prin centrări şi prin două pase decisive. Peste toate a venit şi reuşita de 4-0, după un penalty scos şi transformat de acelaşi „Ibra". Cine mai poate spune acum că Zlatan are evoluţii slabe în meciurile tari, aşa cum s-a discutat înainte de meciul cu Arsenal?

"M-a şocat felul în care am fost depăşiţi la toate capitolele.''
Arsene Wenger  manager Arsenal

I-a stricat meciul de adio lui Henry

La finalul meciului, Ibrahimovici s-a întreţinut minute bune cu Thierry Henry (stânga), cei doi aflându-se în sezonul 2009-2010 în aceeaşi barcă, la Barcelona. Pentru francez a fost o despărţire amară de Arsenal, Henry urmând să se întoarcă în America, la New York Red Bulls, echipă de la care fusese împrumutat pentru o lună. În ciuda perioadei scurte în care a îmbrăcat din nou tricoul lui Arsenal (primul meci l-a disputat la 9 ianuarie), atacantul de 34 de ani şi-a pus amprenta pe parcursul „tunarilor" în campionat şi în cupă, reuşind să marcheze de trei ori.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite