Deutschland über alles!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deutschland über alles!
Deutschland über alles!

Nimeni din Europa nu poate contesta supremaţia fotbalistică a Germaniei, cel puţin la nivel de tineret.

Dacă anul trecut, în finala Euro 2008, nemţii ar fi învins Spania, am fi asistat acum la o performanţă unică în istoria fotbalului: o naţiune să deţină simultan toate titlurile europene puse în joc la nivel de echipe naţionale!

Vicecampioni la seniori, nemţii au declanşat o adevărată furtună la tineret, câştigând pe parcursul unui an cele trei turnee finale rezervate noilor generaţii.

Succesul cel mai impor­tant a venit luni seară, la Under 21, cosmopolita se­lec­ţio­nată antrenată de Horst Hrubesch spulberând Anglia cu 4-0 la turneul găzduit de Suedia.

Supremaţia nemţilor va rezista o lună

„De necrezut! Incredibil! Irezistibil!”, a reacţionat presa germană. A fost un succes în premieră la această categorie de vârstă, nu însă şi pentru Hrubesch. Cu un an înainte, fostul internaţional se încorona campion european cu Mannschaftul sub 19 ani!

„Tripla coroană“ a fost completată în primăvară de puştii sub 17 ani, fără rivali la turneul final desfăşurat pe teren propriu. „Deutschland über alles!“, aşa cum sună primul vers din imnul Germaniei. Ineditul palmares al nemţilor va fi stricat însă peste o lună, la Europeanul Under 19 din Ucraina, acolo unde alb-negrii nu sunt calificaţi.

Finalele disputate de nemţi

COMPETIŢIE    AN    REZULTAT

CE Seniori    2008    Spania – Germania 1-0
CE U-19    2008    Germania – Italia 3-1
CE U-17    2009    Germania – Olanda 2-1
CE U-21    2009    Germania – Anglia 4-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite