Derută federală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Derută federală
Derută federală

România se luptă pentru calificarea la Mondiale, însă oficialii FRF nu cunoşteau până ieri regulile după care se face departajarea în caz de egalitate de puncte între două echipe.Oficialii federaţiei au aflat de la „Adevărul” că rezultatul meciurilor directe nu este primul criteriu de departajare în clasamentul final al grupei, ci golaverajul.

Şansele calificării la Mondialele din Africa de Sud sunt minime, însă calculele trebuie refăcute. „Să batem tot până la final, iar Franţa să piardă în Serbia!” erau condiţiile de care se legau până acum speranţele „tricolorilor” de a prinde locul secund.

Am fi ajuns la egalitate de puncte cu „cocoşii“, având însă avantajul rezultatelor directe (2-2 la Constanţa şi victorie la Paris). Nu ajunge însă pentru ca elevii lui Răzvan Lucescu să meargă la baraj!

Lupescu: „Aveţi dreptate!“

Regulamentul FIFA, după care se desfăşoară actualele preliminarii, spune altceva: “La egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este golaverajul general!” România are în prezent un deficit de cinci goluri faţă de Franţa şi unul de 13 faţă de Serbia! 

Aşadar, şansele de calificare ale echipei lui Răzvan Lucescu se micşorează, lucru pe care l-a aflat ieri şi stafful naţionalei. Cam târziu, cu doar patru meciuri rămase până la finalul campaniei.

Directorul general al federaţiei, Ionuţ Lupescu, ţine tot timpul regulamentul FIFA la el, chiar şi în concediu. Aşa a aflat conducătorul FRF că, în caz de egalitate de puncte, România poate depăşi Franţa numai dacă stă mai bine la golaveraj. „Cred că se pun meciurile directe!”, a spus Lupescu în primă fază.

Contrazis de reporterii de la „Adevărul“, directorul federaţiei a consultat regulamentul: „Se pune golaverajul? Staţi să mă uit puţin! Da, aşa este, golurile contează”.  Nici ofiţerul de presă al FRF nu era la curent cu reglementările forului mondial. „Dacă vreţi să ştiţi, consultaţi regulamentul FIFA. Nu ştiu pe dinafară, dar cred că se pun meciurile directe” a fost declaraţia lui Paul Zaharia.

În trecut, sistemul era altfel

Departajarea în funcţie de rezultatele meciurilor directe a fost metoda aplicată la ultimele preliminarii, atât pentru Campionatul European, cât şi pentru Mondiale. Este unul dintre motivele pentru care oficialii FRF au fost induşi în eroare şi au crezut că şi acum lucrurile stau la fel.

Cum ajungem la Mondiale?

1
Să câştigăm toate cele patru meciuri rămase de disputat (cu Franţa, Austria, Serbia şi cu Feroe)

2 În afara jocului cu noi, Franţa să mai piardă o partidă, eventual cu Serbia în deplasare

3 Să depăşim Franţa la golaveraj prin victorii la scor cu Austria şi cu Feroe

4 Să câştigăm „dubla” de baraj cu ocupanta locului doi din altă grupă.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite