„Derby d’Italia“, capital pentru Inter Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barzagli (stânga) va da iar piept cu Pazzini
Barzagli (stânga) va da iar piept cu Pazzini

Echipa lui Cristi Chivu primeşte vizita lui Juventus cu sabia deasupra capului, nerazzurrii riscând să iasă din lupta pentru titlu. Opt etape, doar opt puncte adunate şi o distanţă de opt lungimi faţă de liderul Juventus. Cu o singură victorie în ultimele patru runde, Inter a ajuns mai repede decât se aştepta în faţa unui meci decisiv, care şi-ar putea pune amprenta pe desfăşurarea ulterioră a campionatului.

Practic, o înfrângere în „Derby d'Italia" (sâmbătă, ora 21.45, DigiSport 3) ar mări ecartul dintre cele două mari candidate la titlu la 11 puncte, extrem de greu de remediat până la final.

„Ce ne lipseşte? Puncte!", a recunoscut preşedintele lui Inter, Massimo Moratti, după egalul dezamăgitor de la Bergamo, cu Atalanta, de la mijlocul săptămânii. „Contra lui Juventus ne vom da seama de valoarea ambelor echipe. În joc sunt puncte importante", a mai spus Moratti despre cel mai aşteptat meci din Italia dintre două formaţii din oraşe diferite. Aşadar, Inter - Juve e un altfel de derby faţă de Inter - AC Milan sau AS Roma - Lazio, cluburi rivale din aceeaşi localitate.

La rândul ei, Juventus a bătut-o deja în acest sezon pe AC Milan, astfel că un succes pe terenul lui Inter ar însemna în primul rând un imbold psihologic uriaş în cursa de 38 de etape pentru „scudetto".

Tehnicianul torinezilor, Antonio Conte, a atras însă atenţia asupra euforiei care planează în această perioadă în rândul bianconerilor. „Situaţia din clasament e irelevantă. Mă aştept ca Inter să ne supună unui adevărat test. Nu va fi deloc uşor pentru că ei au jucători de excepţie", a punctat antrenorul singurei echipe din Serie A care n-a cunoscut încă gustul înfrângerii în stagiunea în curs.

0 goluri este „performanţa" lui Juventus în ultimele trei deplasări pe terenul lui Inter în Serie A.

Bilanţ all-time în Inter - Juve

Meciuri 215
Victorii Juventus 95
Victorii Inter 67
Egaluri 53
Goluri Juventus 306
Goluri Inter 268

Oferta de weekend, 1X2 Bet Café Arena: Claudiu Niculescu, iar naşul lui Dinamo?

„U" Cluj - Dinamo este cel mai interesant meci al etapei din Liga I. În sezonul trecut, „şepcile roşii" le-au luat bucureştenilor şase puncte din şase posibile.

Claudiu Niculescu a marcat trei dintre cele şase goluri reuşite de clujeni în cele două manşe şi l-a supărat nespus pe naşul Cristi Borcea. Ultima victorie a dinamoviştilor la Cluj a avut la 22 martie 2008, scor 2-1.

„Vom întâlni o formaţie bine organizată, dar suntem pregătiţi pentru acest meci. Nu jucăm la egal, toţi jucătorii de la Universitatea Cluj sunt periculoşi, pentru că au avut meciuri bune în acest sezon. Sper să ne menţinem pe primul loc", a avertizat Liviu Ciobotariu. 

Oferta de weekend, 1X2 Bet Café Arena: Claudiu Niculescu, iar naşul lui Dinamo?
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite