Derby-ul-problemă al fotbalului nostru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciurile Rapid-Steaua de pe stadionul Giuleşti au fost marcate în ultimii ani de incidente provocate de fani. La ce să ne aşteptăm duminică? Organizatorii rapidişti vor apela la controale aspre asupra fanilor pentru a evita un nou episod „Bricheta”, ca în primăvara acestui an.

Înaintea derby-ului Rapid – Steaua de duminică (ora 21.30, Antena 1), conducătorii rapidişti suflă şi în iaurt după ce s-au „fript” în primăvară. Îngrijoraţi că ar putea pierde o nouă partidă cu Steaua la „masa verde”, organizatorii din Giuleşti au pus la cale controale aspre la intrarea pe stadion.

Astfel, fanii nu vor avea acces cu monede, brichete şi chiar cu umbrele. Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, nu crede că se vor mai repeta incidentele din primăvară. „Jandarmeria va trebui să se implice inclusiv în controlul făcut spectatorilor.

Ce se întâmpla duminică seara dacă se introducea o bombă pe stadion la Dinamo – Steaua, unde au fost şi preşedintele României şi primul-ministru? Nu înţeleg de ce Jandarmeria a amendat clubul Dinamo. Trebuia doar să ceară CD-urile cu imaginile preluate de camerele de supraveghere, iar celor care au aruncat cu torţe să li se interzică, conform legii, să mai aibă acces pe stadioane.

Nu vedeţi că liderul suporterilor rapidişti are interdicţie de a intra pe stadioane, iar şefii galeriei lui Dinamo, nu?”, a declarat pentru „Adevărul” Dumitru Dragomir.

„Ploaie” de scaune, în 2005

În luna octombrie 2005, meciul a fost la un pas de suspendare din cauza obiectelor aruncate în teren de fanii ambelor echipe. Arbitrul Alexandru Tudor a oprit de două ori meciul pentru câteva minute deoarece suporterii au rupt mai multe sute de scaune pe care le-au aruncat înspre suprafaţa de joc. 

Salvaţi de Bănel, în 2006

La finalul lunii martie 2006, în partida din Giuleşti a dublei manşe jucate de cele două echipe în cadrul sferturilor de finală ale Cupei UEFA, fanii rapidişti au aruncat pe teren o sticlă de plastic. Mijlocaşul stelist Bănel Nicoliţă a fost pe fază şi a aruncat discret sticla în afara terenului, salvând clubul organizator de o sancţiune severă din partea UEFA.

Cazul „Bricheta”, în 2008

În luna martie a acestui an, meciul Rapid – Steaua a fost suspendat în minutul 74 de arbitrul Alexandru Deaconu, care a fost lovit în cap de o brichetă aruncată din sectoarele fanilor rapidişti.

După ce organizatorii au făcut apel la calmarea spiritelor, spectatorii au continuat să arunce cu obiecte pe teren, astfel că Deaconu a suspendat partida, iar Rapid a pierdut cu 0-3 la „masa verde”.

image

Nu cred că vor fi incidente. Jandarmeria ar trebui să se implice mai mult în controlul spectatorilor

image


Dumitru Dragomir
Preşedinte LPF

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite