Depresie sau şantaj sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În faţa stadionului din Leeds, fanii au depus coroane de flori în memoria lui Gary Speed
În faţa stadionului din Leeds, fanii au depus coroane de flori în memoria lui Gary Speed

La prima vedere, două ar putea fi motivele gestului comis de Gary Speed, selecţionerul Ţării Galilor, care şi-a luat viaţa la numai 42 de ani.

Moartea lui Gary Speed a venit de nicăieri. Lumea fotbalului şi nu numai se întreabă ce s-a petrecut în mintea fostului fotbalist la câteva ore după ce participase ca invitat la o emisiune sportivă a postului BBC. „Era la fel de efervescent ca întotdeauna. Mi-a povestit despre copii, despre planuri de viitor. Avea de gând să joace golf săptămâna viitoare", a mărturisit Dan Walker, prezentatorul televiziunii britanice, în compania căruia Speed stătuse sâmbătă seară timp de patru ore.

Găsit de soţie în garaj

Întors la reşedinţa sa de peste un milion de euro din Londra, selecţionerul Ţării Galilor a decis însă brusc să încheie socotelile cu viaţa. Soţia sa, Louise, a fost cea care l-a găsit a doua zi dimineaţă fără suflare în garajul casei, cu funia de gât.

Gary şi Louise erau căsătoriţi din 1996, aveau doi băieţi, Ed (13 ani) şi Tommy (14 ani) şi, din câte se pare, nu se confruntau cu probleme de cuplu. De altfel, se ştia faptul că Louise şi-a sprijinit necondiţionat soţul în îndelungata sa carieră, terminată în 2010, la 41 de ani. „Era un familist convins şi devotat sută la sută copiilor", este declaraţia dată de unul dintre vecinii lui Gary. Într-adevăr, cei doi băieţi îi călcau deja pe urme tatălui: Ed e fotbalist, iar Tommy cochetează cu boxul.

S-a temut să n-ajungă ca Ryan Giggs

Aşadar, cum Speed era împlinit atât pe plan personal, cât şi profesional (cu el antrenor, naţionala Ţării Galilor promitea să revină în prim-planul fotbalului european), care ar putea fi motivul unui asemenea gest? Primul ar fi o depresie apărută din senin, cauzată de schimbarea stilului de viaţă după ce s-a lăsat de fotbal.

De luat în seamă e însă şi varianta unui scandal sexual care i se punea la cale de către tabloidele britanice. Astfel, Speed ar fi urmat să aibă aceeaşi soartă ca cea a fostului său coleg de la naţională, Ryan Giggs, a cărui imagine aparent imaculată a fost murdărită de dezvăluiri privind aventuri extra-conjugale.

Plâns de toată lumea

Reacţiile la sinuciderea lui Speed au fost emoţionante. Duminică, la Swansea, chiar în Ţara Galilor, portarul lui Aston Villa, irlandezul Shay Given, a izbucnit în plâns pe teren la aflarea veştii în timp ce fanii galezi cântau în cor „Unul singur a fost Gary Speed". În aceeaşi zi, la Liverpool, Craig Bellamy a refuzat să mai joace în meciul cu Manchester City. Ieri, tristeţea a pus stăpânire şi pe sediile cluburilor la care Speed a evoluat în perioada 1988-2010, fanii lui Leeds United, Everton, Newcastle, Bolton şi Sheffield United venind să-i aducă un ultim omagiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite