„De ce mi se întâmplă totul numai mie?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italianul Mario Balotelli, atacantul echipei engleze Manchester City, este o pată de culoare în fotbalul internaţional. Imprevizibil atât pe teren, cât şi în afara acestuia, Mario Balotelli este o scânteie în lumea fotbalului şi a pornit pe un drum pe care timidul Messi şi înfumuratul Cristiano Ronaldo nu îndrăznesc să se avânte.

Luna trecută, el a devenit primul fotbalist de culoare care a marcat pentru naţionala Italiei, în amicalul cu Polonia, scor 2-0, iar presa era la picioarele lui. Spre sârşitul lunii, SuperMario a ieşit iar în evidenţă, în mod negativ de această dată. A intrat pe teren în minutul 65 al meciului Liverpool - Manchester City, scor 1-1, iar 17 minute mai târziu a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe.  „Din cauza vârstei poate face anumite greşeli. Acesta este Mario. Este un nebun, dar îl iubesc pentru că este un om bun", este caracterizarea făcută de Roberto Mancini.

Acuzat că nu se implică la antrenamente

Mario s-a născut în Sicilia, părinţii fiind imigranţi din Ghana. A avut nişte complicaţii la intestine şi a fost operat de mai multe ori, iar la vârsta de 3 ani statul italian l-a dat în grija lui Francesco şi Silviei Balotelli. A început fotbalul la AC Lumezzane, iar la vârsta de 15 ani a dat probe de joc la Barcelona, dar a fost refuzat. Doi ani mai târziu, Super-Mario a semnat cu Inter Milano şi a avut un sezon foarte bun sub conducerea lui Roberto Mancini. Dar situaţia lui s-a complicat în momentul în care la echipa italiană a venit Jose Mourinho. De altfel, în ianuarie 2009, portughezul l-a şi exclus din lot pe motiv că nu se implica la antrenamente. Salvarea lui s-a numit tot Roberto Mancini.

Pentru că suportă cu greu frigul în sezonul rece, Balotelli  poartă mereu mănuşi în timpul meciului  Foto: reuters



Ajuns antrenor la Manchester City, acesta a insistat pentru achiziţionarea tânărului atacant. Actele au fost parafate la 12 august 2010, englezii plătind 22,6 milioane de euro în schimbul fotbalistului. Şapte zile mai târziu, el a înscris primul său gol în tricoul „cetăţenilor" în victoria din Liga Europa cu FC Timişoara, scor 1-0. De atunci, a mai strâns 37 de meciuri în tricoul lui City şi a mai înscris de 18 ori.

De altfel, prin realizările sale din teren, italianul Balotelli este unul dintre artizanii parcursului excelent al echipei sale în acest sezon, Manchester City fiind liderul la zi al campionatului Angliei, la cinci puncte distanţă de marea rivală locală, Manchester United.

image

Cupa Angliei din 2011 este singurul trofeu cucerit de Balotelli la City  Foto: reuters



Suporterii i-au făcut un cântec

Fanii lui Manchester City sunt încântaţi de Balotelli, aşa că i-au făcut şi o melodie.

Balotelli este un atacant/ Este bun la darts/ Este alergic la iarbă, dar când joacă este al naibii de bun/ Circulă prin Moss Side cu portofelul plin de bani/Nu este în stare să-şi pună tricoul, dar când o face este al naibii de bun/ Se duce în şcoli şi îi învaţă pe profesori regulile/ Îşi dă foc la casă, cu artificii din baie/ Nu-i pasă, pentru că el doar se distrează/ Imediat dă fuga acasă pentru o geantă plină de bani. Oh, Balotelli.

Trăsnăi marca Balotelli

De-a lungul timpului, Balotelli a demonstrat că trăieşte la intensitate meximă şi în afara terenului. Dar, la un moment dat, chiar şi el s-a săturat de toate aceste tâmpenii. După ce a reuşit o „dublă" în meciul United - City, scor 1-6, el şi-a ridicat tricoul şi a lăsat să se vadă mesajul „De ce  mi se întâmplă totul numai mie?".

image

La întoarcerea pe “San Siro” ca spectator, Balotelli le-a arătat degetul mijlociu fanilor lui Inter  Foto: reuters



Pe vremea când juca la Inter, Balotelli a ieşit în oraş purtând tricoul lui AC Milan şi cântând imnul rivalei.

Prins de poliţie cu 30.000 de euro pe scaunul din dreapta al maşinii, Balotelli a fost întrebat de ce îi ţine acolo. „Pentru că pot!", a răspuns el.

A însoţit un fan al lui City la şcoală pentru a-i atrage atenţia unui coleg al acestuia să nu-l mai jignească.

După ce a câştigat 25.000 de euro la cazinou, i-a dat 1.000 de euro unui cerşetor aflat pe stradă.

De plictiseală, i-a „vânat" cu săgeţi de darts, de la balcon, pe juniorii lui Manchester City, în timp ce aceştia se antrenau! Pentru acest gest a fost amendat cu 120.000 de euro.

În ultimul an a strâns amenzi rutiere în valoare de 12.000 de euro. De când s-a transferat la City are o medie de trei amenzi pe zi numai pentru că a marcat neregulamentar.

A făcut sex cu un top-model la etajul vilei sale, în timp ce prietena îl aştepta la parter. Recent a fost surprins în compania unei actriţe de filme porno, Holly Henderson, cu 11 ani mai în vârstă.

Şi-a dat foc la casă încercând să lanseze două artificii pe geamul de la baie.

Şi-a făcut circuit de ATV-uri în curtea vilei sale.

Trimis de mama lui să cumpere un fier de călcat, s-a întors acasă cu o trambulină, două scutere şi o masă de ping-pong, dar fără fier de călcat!

A intrat prin efracţie într-o închisoare de femei în 2010.

A fost nevoit să iasă de pe teren la meciul cu Dinamo Kiev pentru că era alergic la... iarbă.

image

Nu a fost în stare să se îmbrace cu tricoul de antrenament al lui City.

A fost scos de pe teren pentru că a încercat să marcheze cu călcâiul din cinci metri, faţă în faţă cu portarul advers.

Se iubeşte cu fosta prietenă a lui Ronaldo

Mario Balotelli este la fel de „nebun" şi în ceea ce priveşte relaţiile sale sentimentale. În momentul de faţă, el se vede cu Raffaela Fico (23 de ani), una dintre fostele iubite ale lui Cristiano Ronaldo, atacantul lui Real Madrid. Fata, care la un moment dat era dispusă să renunţe la virginitate în schimbul a un milion de euro, era una dintre preferatele lui Silvio Berlusconi la petrecerile bunga-bunga.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite