De Zerbi: „Presimt că dau gol la Roma“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul italian n-a înscris încă pentru CFR, dar vrea s-o facă azi, contra Romei. La doi ani de la celebrul succes al clujenilor, de pe Olimpico, 2-1 în 2008 cu AS Roma, CFR revine astăzi la locul faptei. De Zerbi (31 de ani) n-a jucat atunci, dar ştie de isprava colegilor săi.

„Adevărul": Roberto, ce se întâmplă cu CFR în acest sezon?

De Zerbi: Campionatul este lung, avem şanse să recuperăm punctele pierdute până acum. Lumea are aşteptări mari de la noi, dar nicio echipă nu poate avea evoluţii asemănătoare timp de doi ani la rând. Există urcuşuri şi coborâşuri în fotbal.

Contează şi faptul că la echipă au venit mulţi jucători noi?

Nu, nu are nicio legătură. Cei care au venit se ridică la valoarea echipei, dar şi celelalte formaţii din România s-au întărit foarte mult. Trebuie răbdare pentru a veni şi rezultatele. La noi s-a schimbat şi antrenorul. Cîrţu are o altă filosofie de joc.

Cum a fost despărţirea de Mandorlini?

Mi-a părut rău pentru el, pentru că a luptat foarte mult să mă aducă aici. Dar viaţa merge înainte, eu sunt profesionist şi trebuie să-mi văd de treabă. Cu Cîrţu mă înţeleg excelent. Ştie ce să ceară de la mine, pentru că a evoluat şi el în cariera de jucător pe aceeaşi poziţie ca a mea. Mi-au şoptit asta nişte apropiaţi de-ai lui. După egalul din deplasare cu „U" Cluj, mergeţi la Roma.

Puteţi da lovitura?

Roma este o echipă în formă, mai ales după victoria cu Inter, dar orice meci începe de la 0-0. Ultima oară când am evoluat cu Napoli contra celor de la AS Roma pe „Olimpico", meciul s-a terminat 4-4. Şi acum ar fi bun egalul.

N-ai mai jucat titular pentru CFR de la finala Cupei României din luna mai...

Asta pentru că nu eram pregătit fizic sută la sută. Dar acum toate problemele mele s-au rezolvat. Vreau să intru din primul minut cu romanii. Sunt conştient că suporterii se aşteaptă ca eu să marchez. Poate voi sparge gheaţa pentru CFR pe un stadion din ţara mea natală.

Are Steaua şanse să învingă, joi, Napoli?

Despre Steaua nu ştiu mare lucru, pentru că nu am jucat contra lor până acum, dar Napoli este o echipă puternică. Acum are probleme în Serie A, pentru că joacă din trei în trei zile, însă va câştiga contra Stelei. Are atacanţi de clasă, precum Lavezzi sau Cavani.

Te-ai antrenat cu ei în această vară. De ce nu ai rămas?

Da, m-am pregătit cu Napoli timp de zece zile. Nici măcar nu am vorbit cu antrenorul Mazzari, pentru că îmi doream cu orice preţ să plec de acolo şi să vin la Cluj. Mă bucur că m-am înţeles cu CFR. Vreau să-mi duc până la capăt contractul pe doi ani.

Inedit despre de Zerbi

- A schimbat 14 echipe în carieră.
- Logodnica fratelui său, Monica, este din Bucureşti.
- Mergea des la meciurile Bresciei când era mic pentru a-l vedea pe Hagi.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite