Datoriile clubului Neuchatel au ajuns la 3,4 milioane euro, după preluarea de către Bugaev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Neuchatel Xamax, reclamat de Liga de Fotbal din Elveţia ca urmare a situaţiei financiare apărute după preluarea grupării de către omul de afaceri cecen Bulat Chagaev, are datorii în valoare de 3,4 milioane de euro, informează AFP, care citează un post local de televiziune.

La sfârşitul lunii septembrie, Departamentul privind licenţierea din cadrul Ligii de Fotbal Elveţiene a denunţat gruparea Neuchâtel Xamax în faţa Comisiei de Disciplină, estimându-se că datoriile echipei se ridicau la 2,6 milioane de euro.

Potrivit postului de televiziune TSR, numărul creditorilor clubului a crescut de la 25, în luna decembrie a anului trecut, la 69, iar valoarea datoriilor este de 3,4 milioane de euro.

Marţi, justiţia din Neuchatel trebuie să se pronunţe privind cererea de intrare în faliment a clubului, depusă de un fost jucător al echipei, Freddy Mveng, transferat în această vară la Young Boys Berna şi care a susţinut că nu a primit cei 400.000 de franci elveţieni ce i-au fost promişi pentru un eventual transfer. Proprietarul clubului, Bulat Chagaev, face, de asemenea, obiectul unei plângeri penale pentru defăimare şi calomnie la adresa unor foşti angajaţi ai grupării. Comportamentul cecenului a fost în repetate rânduri descris de mass-media locală. Ediţia electronică a publicaţiei 20 minutes a indicat, pe 28 august, că jucătorii de la Xamax au declarat că sunt terorizaţi de Chagaev. Potrivit sursei citate, după o înfrângere cu formaţia Lausanne, Chagaev a intrat în vestiarul jucătorilor săi însoţit de gărzi de corp înarmate. Extrem de nervos, el a vrut să-l ia la bătaie pe antrenorul Joaquin Caparros, care a fost demis ulterior, devenind al patrulea tehnician demis de la venirea omului de afaceri din Cecenia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite