„Daţi-i Cupa Barcelonei!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 La fel ca antrenorul său, Jose Mourinho, Cristiano Ronaldo a pus eliminarea Realului în semifinala cu Barcelona pe seama arbitrilor. În returul de pe „Camp Nou“, Cristiano Ronaldo n-a tras niciun şut pe spaţiul porţii, însă a acuzat în termeni duri prestaţia arbitrilor.

„El Clasico" la puterea a patra, disputat în numai 18 zile, s-a încheiat cu scorul general de 2-1 pentru catalani în ceea ce priveşte obiectivele atinse (Barça este 99 la sută campioană şi calificată în finala Ligii, iar Real a pus mâna pe Cupa Spaniei). Ecourile încleştărilor dintre cele două mari rivale se vor auzi însă mult timp de-acum înainte. A spus-o chiar Cristiano Ronaldo: „Ne-au furat! Sezonul viitor să le dea Cupa direct celor de la Barcelona!"

Declaraţiile ironice ale starului portughez au venit parcă să ţină loc „mutului" Mourinho, care a văzut meciul din camera sa de hotel fără să participe la conferinţele de presă. Cei doi lusitani s-au sincronizat însă perfect la aeroportul din Barcelona, rotindu-şi sugestiv degetele în faţa camerelor, gest care simbolizează în lumea fotbalului „jaf la drumul mare". „Mai bine nu veneam la meci, dar noi suntem un club de gentlemeni şi nu puteam face asta", a mai spus CR7, găsind şi o exprimare inedită pentru a justifica eşecurile echipei sale contra Barcelonei: „Misiune imposibilă 4!"

Frustrarea „galacticilor" a fost atât de mare încât l-a afectat şi pe Iker Casillas, de obicei un fotbalist cerebral. „Arbitrul ne-a terminat. Am fost dezavantajaţi în ambele manşe. Ne-au furat finala", a declarat cel a cărui parade au salvat Realul de o înfrângere la scor. Punând tunurile pe centralul belgian De Bleeckere, madrilenii au neglijat realitatea din teren. Cu un singur şut pe spaţiul porţii în 90 de minute (la golul lui Marcelo) şi cu un raport al faulturilor comise de 31 la 10 e greu să treci de o echipă precum Barcelona.

Ce acuză Realul?

Ca şi la eliminarea lui Pepe în meciul tur, „albii" plâng şi acum fără motive întemeiate. La faza în care Higuain a marcat pe „Camp Nou", la scorul de 0-0, Realul ar putea cere maximum un fault comis de Pique la Ronaldo. Nu însă şi validarea golului în condiţiile în care portughezul a căzut cu corpul peste picioarele lui Mascherano, împiedicat astfel să se apere.

"Nu e numai fotbal aici, sunt mai multe chestii. Barcelona are o echipă grozavă care o asistă.''
Cristiano Ronaldo atacant Real Madrid

Abidal, „aruncat" spre finală

Marţi seară, eroul Barcelonei n-a fost nici Pedro, autorul golului, nici Leo Messi, ci Eric Abidal. Fundaşul francez s-a recuperat în timp record de o tumoare la ficat şi a fost introdus de Pep Guardiola pentru ultimele două minute ale meciului cu Real. În bucuria de la final, Abidal a fost aruncat în sus de coechipieri ca un adevărat învingător. De data aceasta, în lupta cu boala. „Vreau să fiu pe teren în finala de la Londra de la 28 mai", a declarat Abidal.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite