Dario Bonetti: „Lăsaţi-mă să fac ordine!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dario Bonetti: „Lăsaţi-mă să fac ordine!“
Dario Bonetti: „Lăsaţi-mă să fac ordine!“

Tehnicianul cere mână liberă la echipă şi explică de ce Dănciulescu şi Niculescu n-au jucat cu Porto. Dario Bonetti a vorbit pentru „Adevărul“ despre şansele „câinilor“ la titlu şi motivul pentru care echipele româneşti nu realizează performanţe internaţionale.

„Adevărul“: Domnule Bonetti, este dificil să lucraţi în România?

Dario Bonetti: Eu muncesc cu plăcere oriunde aş fi. Nu mă interesează de comentariile făcute de unii pe la spate. Lăsaţi-mă să lucrez şi veţi vedea dacă voi atinge rezultate dorite de conducere sau nu.

Napoli a fost dat afară înainte de a conduce vreun meci oficial...

A fost o decizie greşită a celor de la Braşov pentru că Napoli a demonstrat deja că poate avea rezultate în România şi nu spun asta pentru că e prietenul meu. Însă, aceasta este marea problemă a fotbalului românesc: antrenorul nu este lăsat să facă ordine în vestiar şi să-şi ducă treaba până la capăt.

El este singurul care ar trebui să umble la moralul jucătorilor. Fotbaliştii ar trebui să fie disciplinaţi şi să-l asculte pentru a putea avea rezultate. Probabil, celor de la Braşov nu le-a plăcut acest lucru şi au vrut ca disciplina să fie făcută de cei din conducere.

Vreţi să spuneţi că în România nu se vrea performanţă?

Vă întreb eu altceva, de ce nu au avut echipele româneşti rezultate bune pe plan internaţional? Şi în opinia mea totul se întâmplă pentru  că jucătorii nu iau mereu lucrurile în serios. Fără disciplină şi seriozitate la antrenamente nu se ajunge nicăieri. Românii au demonstrat de-a lungul timpului că au fotbalişti de valoare, care are calităţi formidabile, însă spiritul de echipă a fost punctul lor slab. Toţi trebuie să fim uniţi pentru a se ajunge la performanţele dorite.

Revenind la Dinamo, sunteţi mulţumit de perioada de pregătire? Ce jucător aţi remarcat în Franţa?

Nu vreau să dau nume. M-au impresionat mai mulţi. Important este că fotbaliştii s-au antrenat cu plăcere şi au dat totul pentru a fi pregătiţi sută la sută. Vor cu orice preţ să-şi ia revanşa faţă de anul trecut, când au pierdut campionatul pe mâna lor.

Bilanţul meciurilor amicale a fost unul slab...

Importante sunt întâlnirile oficiale. Au fost nişte accidente în amicale, însă sper că fotbaliştii mei au avut de învăţat din aceste greşeli. Cu siguranţă, am avut şi un meci bun cum a fost cel împotriva lui Nantes. Şi cu Olympique Marseille am făcut o a doua repriză foarte bună.

Cu lotul pe care îl aveţi la dispoziţie credeţi că poate Dinamo să câştige titlul?

Depinde de mai mulţi factori aici. Noi vom face tot posibilul, însă va trebui să-i avem pe toţi jucătorii importanţi valizi. Şi aici mă refer la Bratu, Lobonţ, Zicu şi N’Doye. Dacă vor reveni foarte repede la forma iniţială, vom fi o echipă cât mai competitivă şi nu văd de ce nu am putea câştiga.

Cu FC Porto, Niculescu şi Dănciulescu au fost pe bancă. Se vrea întinerirea echipei în era Bonetti?

La mine vor juca mereu cei care merită. Cei care sunt dornici de a demonstra că pot purta tricoul lui Dinamo. Nu există tânăr sau bătrân. Eu îi respect pe cei care au făcut istorie pentru această echipă, însă acum am nevoie de fotbalişti care vor performanţă.

Cum s-a pregătit Zicu?

Exemplar. Văd că are o dorinţă enormă de a demonstra că este unul dintre cei mai buni. Şi în cantonamentul din Franţa a fost mereu primul la alergări.

Numele „Cătălin Hâldan“ vă spune ceva?

Mă interesează tot ce are legătură cu Dinamo. Am venit aici cu sufletul. Normal că m-am interesat şi de soarta acestui fost mare fotbalist. Aş vrea ca toţi jucătorii mei să joace cu acelaşi spirit pe care l-a avut Hâldan. Îmi doresc să aibă înainte de fiecare meci imaginea „Unicului Căpitan“. Să dea totul pe teren, aşa cum îi stătea în fire lui Hâldan.

„Şi eu eram la fel de tehnic precum Chivu“

Dario Bonetti este la curent cu evoluţia fotbaliştilor români în Italia. Preferatul său este Cristi Chivu, despre care susţine că îi moşteneşte jocul din apărare. „Chivu este un fundaş care are calităţi excepţionale, a fost un jucător greu de înlocuit şi la Ajax sau Roma, iar acum a devenit un titular incontestabil la Inter. A arătat continuitate şi asta e cel mai important lucru în carieră. Şi eu eram la vremea mea, la fel de tehnic ca şi el“, a explicat Bonetti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite