Daniel Niculae, lăudat de antrenorul lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul Jean Fernandez (Nancy) a declarat că nu regretă că a insistat în vară ca Daniel Niculae să fie împrumutat de la AS Monaco, precizând că românul reprezintă o piesă esenţială a echipei.

"Când am văzut că era în mare dificultate la Monaco, am făcut totul pentru ca el să vină aici. Şi nu regret. Este o piesă esenţială", a afirmat Fernandez, care l-a mai antrenat pe Niculae la AJ Auxerre.

Jean Fernandez îl apreciază pe Niculae, dar îl şi critică atunci când este cazul: "Este capabil de lucruri extraordinare, dar şi să rateze o pasă facilă. Însă ar fi frumos să îl putem ţine la echipă".

Daniel Niculae este lăudat şi de mijlocaşul Thomas Mangani, care i-a fost coleg şi la AS Monaco. "Este un atacant cu adevărat complet. Loveşte bine cu piciorul stâng, cu piciorul drept, cu capul, se implică, nu neglijează partea defensivă, ştie să ţină mingea. Este un tip discret, disponibil şi cu care se poate discuta, se poate glumi", explică Mangani.

În materialul intitulat "Daniel, Sfântul Niculae al echipei Nancy" se precizează că echipa la care evoluează românul îi datorează în mare parte acestuia faptul că ocupă în prezent locul 13 în clasamentul campionatului francez. Nancy se afla după zece etape pe ultima poziţie, cu doar cinci puncte. În cele 11 partide disputate ulterior, echipa lui Niculae a obţinut cinci victorii, "majoritatea purtând amprenta românului de 29 de ani", conform Reuters.

Daniel Niculae a înscris pentru Nancy în partidele cu OGC Nice (scor 1-0), cu Brest (2-1), Auxerre - două goluri (3-1) şi Ajaccio (2-2).

Atacantul român, "acest timid căruia pare să îi fie uneori dor de ţara sa - maşina sa fiind înmatriculată încă în România", nu regretă că a plecat la Nancy după un sezon 2010-2011 complicat, încheiat cu retrogradarea AS Monaco. "Echipa ar fi putut să rămână în Ligue 1. Spusesem în pauza competiţională că nu trebuie să continuăm aşa. Ne-am trezit prea târziu. Conducerea clubului a reacţionat prost la demiterea lui Guy Lacombe. Dacă el nu ar fi plecat, echipa nu retrograda. Voi reveni acolo în vară. Mai am un an de contract, vom vedea ce va fi", a declarat Niculae, conform prosport.
Echipa AS Nancy va întâlni, sâmbătă, pe teren propriu, formaţia Rennes, într-un meci din etapa a XXII-a a campionatului Franţei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite