Dănciulescu, secund de anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dănciulescu, secund de anul viitor
Dănciulescu, secund de anul viitor

Atacantul lui Dinamo, intrat în ultimul sezon de contract cu roş-albii, va fi împins spre banca tehnică a „câinilor“ de Ioan Becali. Dinamo îşi pregăteşte viitorul antrenor. Strategia roş-albilor e de a-i propune lui Dănciulescu postul de secund de la anul, ca să-l „crească“ pentru postul de principal.

Citeşte şi:

FOTBAL: Dănciulescu: "Mă bucur că am revenit la naţională"
FOTBAL: Dănciulescu, desemnat de suporteri cel mai bun jucător dinamovist
Dănciulescu: "Vreau să-mi închei cariera la Dinamo!"

Multe controverse s-au purtat în această vară în jurul lui „Danciu-gol”. Deşi este un fotbalist care se ţine departe de toate scandalurile, zvonurile că roş-albii sunt nemulţumiţi de eventualele reduceri salariale ­l-au vizat şi pe el.

Iar faptul că decarul din „Groapă” a intrat în ultimul an de contract a alimentat posibila intenţie a jucătorului de a părăsi pe Dinamo. Dănciulescu a lămurit însă toate acestea chiar zilele trecute. Nu vrea să plece decât la un nou drum cu formaţia care l-a făcut de două ori golgheterul primii ligi din România.

Iar de la anul, va avea dublă-calitate la Dinamo: de antrenor-jucător. Cel poreclit „Corbul” doreşte să înceapă activitatea de tehnician, pe care o va practica în acelaşi timp cu cea de jucător activ .

Desigur, va începe ca secund. Nu doar jucătorul este de acord cu această idee, ci şi fostul său impresar şi omul care i-a fost ca un consilier de-a lungul anilor, Ioan Becali. După ce o va termina definitiv cu fotbalul, lui Ionel Dănciulescu i se va propune să preia echipa a ­doua a clubului, unde ar urma să colaboreze cu Cornel ­Ţălnar.

Dă deja indicaţii la antrenamente

De asemenea, foarte probabil, dinamovistul va începe de anul viitor cursurile Şcolii Federale de Antrenori, condusă de Mircea Rădulescu, Dănciulescu manifestând aptitudini pentru acest post încă de acum, el fiind cel care le dă indicaţii mai tinerilor săi coechipieri la antrenamente.

Ar fi fost „secundul“ lui Ionuţ Badea

Cariera de antrenor a lui Ionel Dănciulescu ar fi putut începe mai devreme, adică tocmai din această vară. Înainte ca Bonetti să vină la Dinamo, acţionarii roş-albi au luat în calcul şi varianta instalării lui Ionuţ Badea, de la FC Argeş. Această numire ar fi fost şi pe placul fraţilor Becali, reprezentanţii majorităţii jucătorilor din „Ştefan cel Mare”. Ioan Becali dorea o „bancă” foarte tânără la Dinamo, cu Badea principal, şi Dănciulescu secund.

„Tot la Dinamo o să mă vedeţi“

Ionel Dănciulescu admite că viaţa lui este la Dinamo. Acum se dedică echipei ca jucător, în viitor va sluji „haita” sub altă calitate. Chiar dacă Borcea nu i-a propus până acum decât o funcţie executivă, „Danciu-gol” va rămâne în „iarbă”. Postul de antrenor secund i se potriveşte cel mai bine.

„Vreau ­să-mi închei cariera la Dinamo, am spus că intenţionez să-mi respect contractul cu clubul. Sunt jucător în activitate, dar, după ce mă voi retrage, mă veţi vedea tot aici. Îmi văd de drumul meu alături de Dinamo. Nu cred că am dezamăgit pe nimeni”, a spus Dănciulescu.

Spiritul său de lider a ieşit la suprafaţă: „Trebuie să ne calificăm în grupele Europa League ca să trecem de durerea cauzată de eşecurile din sezonul trecut. Am pierdut bani şi glorie, dar ne revenim. Toţi jucătorii şi-au făcut analiza evoluţiei de anul precedent şi ştiu ce au de îndreptat. Trebuie să fim mai modeşti, să-i lăsăm pe alţii să apară în ziare, noi ne concentrăm doar pe fotbal”.

Dănciulescu a vorbit apoi despre rolul de căpitan, vacant după plecarea lui Marius Niculae la Terek Groznîi: „Am mai cedat eu banderola, n-ar fi prima dată. Conducerea a vrut să le dea o responsabilitate mai mare celor tineri, care trebuie să se înveţe cu răspunderea pe care o are un căpitan de echipă”.

Dinamo a „comis-o“ cu amatorii


Acţionarii lui Dinamo încep să se îndoiască deja de calităţile de tehnician ale lui Dario Bonetti. După 2-0 cu Nantes şi 1-2 cu Marseille, aseară a venit marea „bombă“.

Roş-albii au pierdut, 1-2, în faţa unor amatori din staţiunea în care sunt cazaţi, Aix-les-Bains. Unicul gol al dinamoviştilor a fost înscris de Andrei Cristea, în minutul 10. Deşi Bonetti a trimis în teren, în prima repriză, o formulă experimentală de echipă, totuşi în aceasta s-au regăsit fotbalişti cu nume precum Dolhac, Pulhac, Adrian Cristea sau Claudiu Niculescu.

Dinamo s-a mişcat lent, nu şi-a creat alte ocazii de a marca şi nici ideile tehnicianului italian nu au putut salva o evoluţie jenantă a „câinilor“. Astfel că bucătarii şi paznicii de hotel din zona în care se află cantonamentul românilor şi-au bătut joc de defensiva roş-albilor. Cristi Munteanu şi-a făcut o revenire ruşinoasă în poarta lui Dinamo. A încasat două goluri de la nişte amatori.

Dinamo a început meciul în formula: Dolha – Homei, L. Goian, Scarlatache, Pulhac – Alexe, Predescu, Diabate – A. Cristea, Ad. Cristea, Cl. Niculescu. În repriza a doua au jucat: Cr. Munteanu – Scarlatache, L. Goian, Diabate, Pulhac – Alexe, Predescu, Ad. Cristea – An. Cristea, Cl. Niculescu, L. Ganea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite