Reportaj / Dănciulescu, sedus de oraşul Alicante: "Totul e perfect"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reportaj / Dănciulescu, sedus de oraşul Alicante: "Totul e perfect"
Reportaj / Dănciulescu, sedus de oraşul Alicante: "Totul e perfect"

Dănciulescu a rămas impresionat de oraşul veşnic însorit şi vrea să joace la anul cu Real. Atacantul se simte ca acasă în aşezarea de la malul Mediteranei. A primit un apartament din partea patronului clubului, iar soţia lui, Mihaela, îi îndulceşte şederea.

Citiţi şi:


Scăpat de scandalurile eterne de la noi, Dănciulescu şi-a găsit liniştea la umbra palmierilor din Alicante.

„Aici parcă nici oamenii nu sunt atât de încruntaţi ca la noi. Lumea e liniştită, nu se stresează“, se miră Danciu.

„Totul e perfect, cei de aici m-au primit cu braţele deschise. Mereu mă întreabă dacă mai am nevoie de ceva, dacă totul e în regulă“, povesteşte atacantul.

După o perioadă petrecută la hotel, fotbalistul s-a mutat într-un apartament cu patru camere, într-un complex de blocuri ce aparţine patronului echipei. În faţa locuinţelor, piscină, terenuri de tenis şi locuri de joacă pentru copii, o oază de linişte şi de relaxare.

Obiectivul: promovarea în prima ligă

Scăpat de accidentarea care l-a sâcâit timp de o lună, Dănciulescu aşteaptă acum debutul în meciul de sâmbătă de la Celta Vigo:

„Nimeni nu mi-a reproşat că am venit accidentat. Campionatul e lung, sunt 41 de etape, iar obiectivul e clar, promovarea. S-au făcut investiţii în echipă şi toţi aşteaptă un sezon de succes“.

33 de ani va împlini Dănciulescu în decembrie.

2 ani de contract are Dănciulescu cu Hercules.

7 puncte are Hercules după patru etape din campionat.

Ionel dănciulescu : „Dinamo câştigă titlul anul ăsta“

„Corbul“ spune că nu a discutat cu Bonetti decât cinci minute, lăsând de înţeles că relaţia lor n-a fost cea mai bună.

„Adevărul“: Îţi pare rău că ai plecat de la Dinamo?

Ionel Dănciulescu: Nu, nu regret nicio secundă. Am pornit la un nou drum şi sper să realizăm ce ne-am propus. Am mai fost în Turcia sau în China, dar nu se poate compara cu nimic faţă de ce am găsit în Spania.

Până la urmă a fost decizia ta sau a lui Dinamo să vă despărţiţi?

A fost decizia mea. Eu doar atât am spus, în meciul cu Steaua cred că meritam să joc mai mult. Se ştia că e ultimul meu meci, era şi un derby…

Nu prea l-ai avut la inimă pe Bonetti

Nu, ce să am cu el? Eu cu Bonetti am vorbit cinci minute faţă în faţă de când a venit la Dinamo.

„M-am vindecat datorită doctorilor spanioli“

image

Dănciulescu se pregăteşte să debuteze sâmbătă la Hercules



Se spune că s-a supărat pe tine pentru că ai intrat accidentat în turul cu Slovan Liberec…

Asta e o minciună! Toată lumea a tras de mine să joc în acel meci, deşi eu aveam dureri. Şi am intrat aşa, iar doctorii şi colegii îmi sunt martori. Apoi, antrenorul m-a scos la pauză. Nu mai zic că de la acel meci au început problemele medicale…

Si acum eşti bine fizic?

Datorită medicilor de aici, din Spania, da. Am făcut şedinţe de acupunctură. În România, trebuia să forţez după fiecare meci. În schimb, aici s-a aşteptat să fiu recuperat total şi sper să intru sâmbătă, în meciul de campionat cu Celta Vigo.

Mai urmăreşti ce se întâmplă la noi?

Pe internet, pentru că la televizor îmi place să văd meciurile de aici, din Spania. Am urmărit şi emisiunea lui Gică Craioveanu. Se descurcă excelent. E foarte priceput în ce face.

Dinamo a bătut  Urziceniul…

Da, am văzut, am şi vorbit cu foştii mei colegi. Eu spun că după ce a bătut CFR Cluj, Steaua şi Urziceni, Dinamo ia titlul! Cel puţin, e principala favorită.

E o problemă cu banderola la Dinamo?

Acum nu ştiu ce mai e, dar înainte era totul democratic. Alegeau antrenorii sau jucătorii. Pentru mine a fost o onoare să port o perioadă banderola. Oricum, de câte ori am intrat pe teren, am dat totul pentru Dinamo.

Ai simţit vreodată că în echipă sunt fini de-ai lui Borcea?

Nu, şi să-ţi zic de ce. Eu am stat zece ani la Dinamo şi am fost cam tot timpul titular. Dacă nu eram în atac, eram la mijloc…

Ai un mesaj pentru „câini“?

Să ia titlul, iar suporterii să fie lângă echipă. Le mulţumesc pentru că au fost alături de mine. Cine ştie, poate odată mă voi întoarce la Dinamo şi vom fi iar împreună.

Chiar, cum sunt fanii de aici?

Suporterii sunt foarte calzi, aproape de echipă. Nu te înjură dacă dai o pasă greşită, aplaudă orice şut. La fiecare meci de acasă vin cel puţin 10.000 de spectatori, iar săptămâna viitoare, când e derby-ul cu Elche, se va umple stadionul. Datorită publicului, Alicante e o echipă care nu prea pierde pe teren propriu.

Soţia e încântată de Spania

image

Dănciulescu e căsătorit de 11 ani cu Mihaela, iar împreună au o fetiţă, Diana, de şapte ani, care a început şcoala în România. Mihaela e încântată de mutarea temporară în Spania.

„Aici, parcă tot timpul eşti în concediu. Cu piscina, cu marea… Mă bucur mult că Danciu a ajuns aici“, spune „Micky“, aşa cum e alintată ea de soţul său. În Spania a ajuns şi Snoopy, un Yorkshire terrier în vârstă de câteva luni. Căţelul a fost al Dianei Niculescu, însă până la urmă a ajuns în „posesia“ familiei Dănciulescu.

„Răzvan vrea să batem şi Brazilia“

Dănciulescu consideră că România poate face egal în Serbia. „Cu Răzvan, e posibil orice. El ar vrea să batem şi Brazilia“. După o perioadă în care n-a intrat în vederile lui Piţurcă, Dănciulescu s-a întors la naţională datorită lui Lucescu jr.

„Înainte, eram resemnat, ştiam că nu voi fi convocat. Acum, a venit Răzvan şi eu îi mulţumesc pentru că s-a gândit la mine“, a afirmat Dănciulescu.

Concurenţă: un spaniol şi un muntenegrean

Fostul antrenor dinamovist Esteban Vigo a jucat la ultimul meci cu un singur vârf, în sistemul 4-2-3-1. Concurenţii lui Dănciulescu sunt muntenegreanul Delibasici, fost jucător la Benfica şi la Real Sociedad şi spaniolul Jorge Lopez, care a fost în trecut la Real Madrid. Vedetele celor de la Hercules sunt mijlocaşii Rufete şi Farinos, foştii fotbalişti ai Valenciei.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite