Un fost coleg de-al lui Dan Petrescu, Graeme Le Saux, cere susţinere pentru fotbaliştii homosexuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul internaţional englez Graeme Le Saux, care a avut multă vreme de suferit din cauza presupusei sale homosexualităţi, a declarat că ar trebui să existe mai multă susţinere pentru fotbaliştii gay, informează bbc.co.uk.

"Important nu este dacă sunt sau nu jucători homosexuali în fotbalul profesionist. În cazul în care sunt, important ar fi ca ei să simtă că se pot realiza şi că meseria îi va ajuta. Dar în acest moment nu cred că se poate aşa ceva. În ultimul rând, cred că ţine de fotbal să facă faţă acestor «demoni», spunând «ne ridicăm în picioare pentru oameni, indiferent de culoarea pielii, de credinţa şi de sexualitatea lor» şi oferind oportunitatea de a afirma «dacă vreau să fiu un jucător de fotbal sunt suficient de încrezător să încerc»", a spus Le Saux, 43 de ani, pentru Radio Jersey.

El şi-a început cariera la clubul St. Paul din Jersey şi apoi a disputat 513 partide pentru Chelsea, Blackburn Rovers şi Southampton, între 1987 şi 2005, dar şi 36 de meciuri pentru naţionala Angliei. Dar dorinţa lui de a nu-şi trăi viaţa la fel ca un fotbalist obişnuit a făcut să fie acuzat în mod nefondat că ar fi fost homosexual.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite