„Dacă dăm un gol în deplasare, ar fi perfect“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rada (stânga) a înscris cu o lovitură de cap contra celor de la Basel. Din acea echipă mai sunt el, Cadu, Bastos şi Mureşan printre posibilii titulari
Rada (stânga) a înscris cu o lovitură de cap contra celor de la Basel. Din acea echipă mai sunt el, Cadu, Bastos şi Mureşan printre posibilii titulari

Clujenii promit că nu se vor baricada în apărare şi speră să revină din Elveţia cu un rezultat de calificare. Premieră în România, meciul va fi transmis pe trei posturi diferite.

CFR Cluj a jucat în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2010 - 2011, iar primii adversari care au venit în Ardeal au fost elveţienii de la Basel. Debutul a fost atunci un succes, CFR câştigând cu 2-1, prin golurile marcate de Ionuţ Rada şi Lacina Traore. La aproape doi ani distanţă, confruntarea se repetă, de această dată miza fiind accederea în grupe.

Meciul tur se va juca diseară, în Elveţia, iar Ionuţ Rada speră într-o reeditare a acelui succes.  „Mi-aş dori să înscriu din nou, însă n-o să-mi cert colegii dacă o fac ei. Este foarte important să nu primim gol, dar nu vom merge să ne înghesuim în jurul careului nostru şi să bubuim mingile departe de el. Cea mai bună apărare e atacul, aşa că o să ne încercăm şansele în ofensivă. Dacă am marca, ar fi perfect", a declarat fundaşul în vârstă de 30 de ani, care în 2010 a deschis scorul în minutul 9 al meciului cu Basel.

Miza partidei e 20 de milioane de euro

Cadu, Mureşan şi Stăncioiu sunt singurii jucători care au evoluat în grupele Ligii Campionilor de două ori cu CFR Cluj, atât în 2008, cât şi în 2010. Pentru ei, un succes în „dubla" cu Basel ar însemna a treia prezenţă în cea mai tare competiţie inter-cluburi.

„Sper să venim cu un rezultat de calificare de la Basel, dacă reuşim să dăm un gol acolo ar fi perfect. Nu ne îngrjorează rezultatul din meciul cu Iaşiul. O calificare în Liga Campionilor ar însemna foarte mult pentru fotbalul românesc, am aduce puncte pentru sezoanele următoare ca să participe din nou o echipă din Liga I direct în grupe", a spus Iuliu Mureşan la plecarea spre Basel. „UEFA a crescut premiile, acum luăm 20 de milioane doar dacă ajungem în grupe", a mai afirmat preşedintele.

Basel şi-a vândut vedetele în Germania

Faţă de sezonul precedent, Basel a rămas fără doi jucători importanţi. Shaqiri a ajuns la Bayern Munchen pe 9 milioane de euro, iar Xhaka a fost vândut pe aceeaşi sumă la Borussia Mönchengladbach. Basel îl propune pentru noul sezon pe mijlocaşul egiptean Mohamed Salah, dar echipa s-a întărit şi cu un apărător argentinian de la Boca Juniors, Gaston Sauro. Au rămas cei doi Frei, mijlocaşul Fabien şi atacantul Alexander, la fel ca vârful Marco Streller.

Meciul se vede pe trei canale TV diferite

În următoarele trei sezoane (2012-2015), Liga Campionilor va fi transmisă la noi de trei televiziuni: TVR, Digi Sport şi Dolce Sport. Postul public are doar prima opţiune a zilei de marţi, în timp ce Digi şi Dolce vor avea transmisiuni şi marţi, dar şi miercuri. Astfel, acum s-a ajuns la o situaţie incredibilă: partida Basel - CFR va fi şi pe TVR, şi pe Digi Sport, dar şi pe Dolce Sport!

Dacă meciul CFR-ului din play-offul Ligii Campionilor va putea fi văzut, simultan, pe trei canale diferite, în schimb, o altă partidă a unei formaţii româneşti riscă să nu fie televizată. Finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, n-a ajuns, deocamdată, la un acord cu vreun post pentru ca meciul Vaslui - Inter Milano (joi, ora 21.45), din play-offul Ligii Europa, să fie televizat. Totuşi, negocierile sunt în desfăşurare, iar aproape sigur, întâlnirea de la Piatra Neamţ va fi transmisă live. Meciul Stelei cu Ekranas va fi transmis de Antena 1 (joi, ora 19.45), iar cel al lui Dinamo cu Metalist Harkov, de Sport.ro (joi, ora 20.30).

Despre Basel - CFR Cluj

- Cele două echipe s-au întâlnit în grupele Ligii Campionilor în toamna lui 2010. CFR Cluj a câştigat cu 2-1 acasă (goluri Rada şi Traore) şi a pierdut cu 1-0 la Basel

- În meciul retur, Sorin Cîrţu a lovit cu piciorul banca de rezerve, nervos că Bastos s-a accidentat şi schimbările erau epuizate. A fost amendat cu 10.000 de euro.

- Partida va fi arbitrată de suedezul Jonas Eriksson (38 de ani), un milionar în euro. Fostul ziarist deţinea 15 la sută dintr-o firmă care se ocupa cu drepturile sportive, iar compania a fost cumpărată de gigantul Legardere. Din tranzacţie, arbitrul suedez s-a ales cu 6,7 milioane de euro.

Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite