„Cum Dumnezeu să-i batem pe francezi?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steven Gerrard e noul căpitan al Angliei
Steven Gerrard e noul căpitan al Angliei

Nici măcar selecţionerul Angliei, Roy Hodgson, nu vede cum echipa sa ar putea câştiga meciul de astăzi cu Franţa (ora 19.00, DolceSport) de la Doneţk.

Derbyul Grupei D, Anglia - Franţa, se dispută astăzi la Doneţk şi porneşte cu o mare favorită, echipa „cocoşului galic". De unde această concluzie? În primul rând, Anglia nu-l va avea în acest meci pe Wayne Rooney, suspendat pentru primele două meciuri din grupă, în vreme ce apărarea e decimată de accidentarea lui Cahill şi neconvocarea lui Rio Ferdinand.

Probleme mai sunt şi cu Jermain Defoe, abia întors în lot după o fugă la Londra, unde şi-a înmormântat tatăl. În aceste condiţii, Roy Hodgson s-ar mulţumi şi cu o remiză, iar ziarele engleze susţin că benzile terneului vor fi acoperite de Milner şi Downing, în locul viteziştilor Chamberlain sau Walcott.

Francezii stau „acasă"la Şahtior

Pentru englezi mai există un mare impediment. Ei au zburat ieri peste 1300 de kilometri de la Cracovia, locul unde şi-au stabilit baza, şi Doneţk, oraşul în care se va disputa meciul cu Franţa. Distanţa dintre oraşe a însemnat în acest caz şi o diferenţă uriaşă de temperatură, în oraşul ucrainean fiind 32 de grade, cu 13 mai mult decât la Cracovia. În schimb, francezii stau deja de câteva zile în luxosul cantonament al lui Şahtior, întins pe 43 de hectare, cu terenuri „de o calitate excepţională", aşa cum s-a exprimat Laurent Blanc. Doar Ribery a apreciat camerele ca fiind „puţin cam mici", însă francezii oricum au încă un avantaj în faţa englezilor.

Englezii şi-au luat bilet înapoi după grupe!

Dacă în faţa camerelor Roy Hodgson şi-a manifestat încrederea totală în capacitatea jucătorilor săi de a scoate un rezultat mare contra Franţei, selecţionerul Angliei e conştient că îi va fi greu să-i învingă pe Les Blues. Stuart Baxter, fost jucător scoţian, acum comentator pentru Swedish TV, a dezvăluit o discuţie pe care a avut-o cu antrenorul Angliei. „Roy mi-a spus: «Cum Dumnezeu crezi că putem să câştigăm acest meci?» Cred că dacă l-ar fi avut pe Rooney ar fi fost mult mai încrezător".

Federaţia de fotbal engleză a comis un gest care a stârnit destule contreverse în Albion. Oficialii Angliei au rezervat deja o cursă Cracovia - Manchester pentru 20 iunie, adică la doar o zi după ultimul meci din grupe al englezilor, cel cu Ucraina. Şefii federaţiei au insistat pe ideea că este doar o „procedură standard", însă mai mulţi foşti internaţionali englezi au dezaprobat măsura: „De ce nu s-au rezervat bilete la o zi după finală?".

Aşteptări mari de la Benzema şi Ribery

În tabăra opusă, francezii sunt mult mai încrezători, iar speranţele lor se leagă în mare parte de calitatea ofensivă a naţionalei. „Sunt optimist, la fel ca toată opinia publică franceză. Am speranţe mari de la această echipă, iar Ribery şi Benzema pot face diferenţa", a punctat Zinedine Zidane. „Toată lumea are aşteptări mari de la mine, dar nu sunt singurul jucător de clasă internaţională din acestă naţională", s-a flatat Karim Benzema, atacantul lui Real Madrid. Franţa are totuşi de trecut un obstacol important: 11 din cei 23 de jucători sunt la primul turneul final al carierei. În plus, Blanc e de părere că în apărare se comit destule erori individuale, iar Mexes nu e „străin" de ele.

Inedit

Primul meci dintre Anglia şi Franţa s-a disputat în 1923, la Paris, iar englezii au câştigat cu 4-1
- 28 de meciuri s-au disputat până acum între cele două echipe. Anglia s-a impus de 16 ori, Franţa de 8 ori, patru meciuri s-au încheiat indecis.
- Jucătorii francezi vor încasa o primă record în cazul câştigării trofeului: 320.000 de euro de fotbalist.
- La EURO 1992, Anglia şi Franţa au terminat la egalitate în faza grueplor, scor 0-0. La EURO 2004, francezi au câştigat cu 2-1, tot în primul meci al grupei, ca şi acum, cu două goluri marcate de Zidane.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite