Cristina îi ţine spatele lui Pep Guardiola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentina şi Marius sunt două dintre „comorile“ lui Pep
Valentina şi Marius sunt două dintre „comorile“ lui Pep

Soţia antrenorului Barcelonei îi lasă acestuia libertatea de a se concentra 24 de ore numai pe problemele „extratereştrilor“. Campionate (3), Cupa Spaniei (1), Supercupa Spaniei (3), Liga Campionilor (2), Supercupa Europei (2) şi Campionatul Mondial al cluburilor sunt performanţele lui Pep Guardiola pe banca tehnică a Barcelonei, din 2008.

Toate acestea au venit în urma unei munci titanice, cu multe sacrificii, pe care însă puţini le cunosc. „Trăieşte mult mai intens această perioadă decât perioada petrecută ca jucător. Munceşte pentru Barca 24 de ore pe zi. Vorbeşte numai despre Barca, analizează jocurile la nesfârşit, caută, cercetează... aproape că nu există altceva pentru el. Toate acestea nu sunt bune pentru sănătatea băiatului meu. Este prea mult. Mama (n.r - Dolors) lui suferă din această cauză", a dezvăluit Valenti Guardiola, tatăl lui Pep, un fost zidar la fel de muncitor, dar mult mai puţin celebru decât fiul său.

Povestea lui Josep Guardiola a început la 18 ianuarie 1978, în Santpedor, un sătuc din centrul Cataluniei, ca al treilea copil al unei familii normale. Cel care avea să scrie istorie pentru Barcelona mai are două surori mai mari, Francesca şi Olga, şi un frate mai mic, Pere. Pe când avea 18 ani, a cunoscut-o pe Cristina Serra, care ulterior i-a devenit soţie, dar şi cel mai mare sprijin în viaţa personală. De ce? Pentru că îl lasă pe Pep să-i pună pe primul loc pe Messi, Xavi, Abidal ori Iniesta şi abia apoi să se gândească la ea şi la cei trei copii ai cuplului.

A cunoscut-o într-un magazin de haine

Cristina s-a intersectat cu Pep într-un magazin de haine al familiei sale. El era un fotbalist frumos, de viitor, care în timpul liber făcea pe modelul pentru designerul Antonio Miro. S-au văzut, s-au plăcut, s-au luat şi de atunci nu s-au mai despărţit. Stau într-o casă frumoasă din Barcelona, acolo unde încearcă să trăiască liniştiţi, fără să atragă atenţia presei de scandal.

Cristina, ca şi soţul ei, este pasionată de modă, cărţi, poezie şi fotografie. Împreună au trei copii: Marius (10 ani), Maria (8 ani) şi Valentina (3 ani). „Prima noastră fetiţă s-a născut în preajma Crăciunului, aşa că, evident, cred într-o lume mai bună, unde nu există nimic la întâmplare. Depinde doar de noi să schimbăm ceva. Că doar nu o să vină marţienii să schimbe lumea pentru noi", spune adesea Guardiola, un tip cu frică de Dumnezeu. Naşterea celei de-a doua fetiţe a coincis pe undeva cu naşterea „extratereştrilor".

În 2008, la câteva ore după ce Valentina a venit pe lume o lovitură timidă s-a auzit în uşa salonului în care Cristina stătea cu soţul ei. Preşedintele de atunci al Barcelonei, Joan Laporta, a băgat capul înăuntru şi a spus hotărât. „Felicitări pentru micuţă, dar poţi să ni-l dai pe Pep. Un an mai târziu, Valentina a început să meargă, iar Pep venea cu primele sale trofee.

Messi îşi ia haine de la socrii lui Guardiola

Afacerea cu haine a părinţilor Cristinei s-a dezvoltat. Aceştia au acum un magazin în centrul Barcelonei, iar stilul Guardiola, o combinaţie între sport şi elegant, a devenit o modă în toată Spania. Leo Messi e unul dintre clienţii fideli ai magazinului, care nu e ocolit nici de ceilalţi extratereşti.

A primit medalia de aur a Parlamentului Cataluniei

La 8 septembrie 2011, antrenorului Barcelonei i s-a acordat o distincţie pe care puţini oameni au primit-o! El a primit „Medalia de Aur" din partea Parlamentului Cataluniei. „Valorile exemplare transmise, ca sportivitate, muncă în echipă, efort şi îmbunătăţire, nu sunt doar din punct de vedere personal ci şi colectiv!", a spus Nuria de Gispert, preşedintele Camerei, după ce i-a acordat distincţia lui Pep. „Tot ce pot să spun este că iubesc această meserie. De fapt, o ador", a afirmat, la rândul său, tehnicianul.

Fratele Pere e impresarul lui Iniesta şi Villa

A cunoscut-o într-un magazin de haine



Dacă Cristina îi ţine spatele lui Pep în familie, la fotbal, fratele său, Pere (foto), e nelipsit din anturajul tehnicianului de 40 de ani. Pere Guardiola a lucrat la Nike Spania în perioada în care preşedinte al companiei era Sandro Rosell (actualul preşedinte al Barcelonei). De altfel, el a fost adus în companie la cerea expresă a lui Rosell. Mai târziu, el a devenit director general al Sports Media Base, o companie fondată în 2009 care avea ca obiect de activitatea vânzarea, închirierea şi exploatarea în orice formă a terenului intravilan şi extravilan, construcţia de clădiri etc. Dar, de fapt, societatea se ocupă cu impresarierea fotbaliştilor şi este deţinută de Jaume Roures (are 33% din holdingul Mediapro, care televizează meciurile de fotbal din Spania).

Pere Guardiola are grijă de imaginea lui David Villa şi a lui Andres Iniesta, dar este şi impresarul uruguayanului Luis Suarez (Liverpool) şi al brazilianului Thiago Alcantara. În plus, el ţine sub contract mai mulţi jucători tineri de la echipa a doua a Barcelonei, iar recent a fost implicat într-un scandal mostru.

În calitate de reprezentat al lui Jon Miquel Toral, l-a transferat pe acesta la Arsenal în schimbul a numai 400.000 de euro, iar presa din Spania l-a criticat aspru. Toral este un mijlocaş de numai 16 ani şi era unul dintre cele mai bune produse ale academiei „La Masia". Mutarea s-a făcut însă cu acordul directorilor de la Barça, pentru că, în acest fel, Arsenal i-a permis lui Cesc Fabregas să revină pe Camp Nou în schimbul a doar 29 milioane de euro.

Fratele Pere e impresarul lui Iniesta şi Villa
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite