Cristiano e cel mai „muncit“ sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din iulie 2011 şi până acum, Cristiano Ronaldo a jucat în 72 de meciuri, ceea ce înseamnă o partidă la fiecare 4 zile şi jumătate.

În afara lui CR 7, niciun alt sportiv de pe glob nu a petrecut pe teren 6.120 de minute în sezonul actual. Este concluzia unui stadiu realizat de „Wall Street Journal", care l-a comparat pe Ronaldo cu vedetele din NBA sau NHL. Astfel, Kevin Durant, de la Iklahoma City, a stat pe terenul de baschet doar 3.342 de minute, în vreme ce portarul de hochei Jonathan Quick, de la Los Angeles Kings, a petrecut pe gheaţă 5.556 de minute.

Sezonul lui Cristiano Ronaldo a început pe 17 iulie 2011, când Real Madrid a jucat un meci amical cu Los Angeles Galaxy, şi s-ar putea opri, în cel mai bun caz pentru lusitani, pe 1 iulie 2012, dacă Portugalia ajunge în finala Campionatului European. Tot la începutul lunii îşi reia pregătirile şi Real Madrid, însă probabil că Mourinho va avea milă de jucătorul său, oferindu-i câteva zile de vacanţă.

Are şapte meciuri peste lionel messi

Interesant este că, din cele 72 de partide ale lui Cristiano (Messi are 65 de meciuri), doar 9 au fost jocuri amicale, restul de 63 având o încărcătură maximă, fie că a fost vorba de duelurile cu Barcelona din campionat, de meciurile din Liga Campionilor sau cele de la Euro cu naţionala Portugaliei. În cele 63 de „oficiale", Ronaldo a marcat 66 de goluri, având un procentaj fabulos din punctul de vedere al eficacităţii, peste un gol pe meci.

Jose Mourinho: „E Balonul de Aur"

„Cine a câştigat cel mai important campionat din lume? Cristiano. Cine a câştigat Liga Campionilor? Nici el, nici Messi. Cine merită Balonul de Aur? Cristiano", susţine Jose Mourinho. Sigur că o victorie a Portugaliei în meciul de azi cu Cehia, primul sfert al Europenelor, i-ar creşte şi lui CR 7 şansele la trofeul mult râvnit. 

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite