Cristiano Ronaldo amână cu o etapă fiesta Barcelonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona putea câştiga aseară, în derby-ul cu Espanyol, al treilea titlu consecutiv în Primera Division şi al 21-lea din palmares, dacă Real Madrid se împiedica sâmbătă la Sevilla.

Echipa lui Jose Mourinho nu a dat însă satisfacţie marii rivale şi s-a impus lejer, la scor de set, cu fosta adversară a Stelei şi a Unirii Urziceni din grupele Ligii Campionilor. Rolul de „matador", în acest meci câştigat fără drept de apel de Real, cu scorul de 6-2, i-a revenit lui Cristiano Ronaldo (foto).

Autor a patru goluri, starul madrilen l-a făcut la finalul partidei pe antrenorul gazdelor, Gregorio Manzano, să-şi ceară scuze în faţa suporterilor: în cei aproape 106 ani de existenţă a clubului andaluz, nicio echipă nu-i dăduse Sevillei şase goluri acasă! Graţie acestui „poker", al doilea al sezonului pentru Ronaldo, lusitanul a ajuns la 33 de goluri în 31 de partide pentru Real în campionat. Motiv pentru directorul general al madrilenilor, fostul mare atacant argentinian Jorge Valdano, să exclame: „Cifrele lui Cristiano Ronaldo nu sunt din vremurile noastre!".

Recordul de reuşite într‑un singur sezon în Spania (38) aparţine, de comun, legendarilor atacanţi Thelmo Zarra şi Hugo Sanchez. Primul l-a stabilit în stagiunea 1950-1951, iar al doilea l-a egalat în campania 1989-1990.

46 de goluri în 51 de meciuri în toate competiţiile are Cristiano Ronaldo în acest sezon la Real Madrid.

4 „triple", 2 „pokere" (patru goluri) şi 7 „duble" şi-a trecut lusitanul în cont .

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite