FOTBAL: Este oficial, Cristiano Ronaldo va fi "galactic"! (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii clubului Real Madrid s-au înţeles cu reprezentanţii Manchesturului în privinţa transferului mijlocaşului Cristiano Ronaldo, stabilind astfel  un nou record pe piaţa transferurilor. 80 de milioane de lire sterline vor plăti "galacticii" pentru achiziţionarea portughezului.

La insistenţele lui Cristiano, care şi-a exprimat încă o dată dorinţa de a părăsi Anglia, conducerea „diavolilor roşii” a acceptat propunerea Realului, motivată şi de preţul uriaş oferit de iberici.Tratativele se vor concretiza până la data de 30 iunie.

Carte de vizită:

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro s-a născut pe 5 februarie 1985, în localitatea Madeira, Portugalia. Părinţii l-au numit astfel după preşedintele american Ronald Reagan. Fotbalul l-a început de mic, la vârsta de trei ani având primul contact cu mingea. A evoluat prima dată pentru echipa de amatori Andorinha, acolo unde tatăl său se ocupa de echipament. La zece ani era râvnit de cele mai importante cluburi din Madeira, CS Maritimo şi CD Nacional. Până la urmă Ronaldo a semnat cu Nacional, de unde avea să se transfere la Sporting Lisabona. A fost descoperit de către tehnicianul român, Ladislau Boloni, care de altfel l-a promovat în primul unsprezece al grupării portugheze, pe când avea doar 17 ani. Datorită jocului practicat la Campionatul European U-17, alături de selecţionata ţării sale, a fost “ochit” de cluburile mari din Europa. Gerard Houllier, pe atunci antrenor al echipei Liverpool, a fost primul care i-a sesizat calităţile deosebite, însă mutarea jucătorului portughez la “cormorani” nu s-a concretizat, ceea ce avea să-i coste pe britanici. În 2003, Sir Alex Ferguson l-a remarcat pe Cristiano în meciul câştigat de Sporting, în faţa Manchesterului, cu 3-1, cu ocazia inaugurării stadionului Alvalade XXI din Lisabona. Astfel, după plecarea lui Beckham la Real Madrid, Ronaldo a ajuns în Anglia pentru 12.24 milioane de lire sterline. Portughezul a primit numărul 7 când a sosit la Manchester, număr purtat de legende precum George Best, Eric Cantona sau David Beckham. Ronaldo ceruse iniţial numărul 28, purtat de el la Sporting, deoarece nu voia presiunea aşteptărilor legat de numărul 7. În 2008, a primit Balonul de Aur, fiind considerat cel mai bun fotbalist al planetei.

Vezi mai jos ce ştie să facă portughezul:






Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite