FOTBAL: Cristiano Ronaldo dorea să devină jucător de tenis de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, va lansa, joi, o carte autobiografică, intitulată Momentos (Momente), în care dezvăluie că iubeşte să joace tenis de masă, că îşi adoră mama şi că îi place să-i facă fericiţi pe cei din jurul său, informează cotidianul Marca.

Atacantul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, va lansa, joi, o carte autobiografică, intitulată Momentos (Momente), în care dezvăluie că iubeşte să joace tenis de masă, că îşi adoră mama şi că îi place să-i facă fericiţi pe cei din jurul său, informează cotidianul Marca.

Cotidianul Marca publică, în premieră, câteva pasaje din această autobiografie, care are 200 de pagini şi este prefaţată de preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez.

Potrivit sursei citate, fotbalistul portughez îşi dezvăluie latura sa umană, povestind care erau visele sale din copilărie, viaţa alături de familie, pasiunile sale, primii paşi în lumea fotbalului, consacrarea ca vedetă.

"Simt această nevoie de a-i face fericiţi pe ceilalţi, fie semnând autografe, fie oferind poze sau fiind amabil", scrie Ronaldo în cartea sa.

El dezvăluie, de asemenea, care sunt trucurile pe care le foloseşte atunci când dă autografe: "Atunci când am timp, nu refuz niciodată să dau autografe (...) deşi am un truc. Dacă sunt înconjurat de mulţi oameni, utilizez iniţialele mele, dacă numărul celor care îmi cer autograf este mai mic, folosesc semnătura mea obişnuită".

Marca notează că unul dintre secretele păstrate cel mai bine de către Ronaldo este că a fost la un pas de a renunţa la fotbal pentru tenisul de masă, care a rămas unul dintre sporturile sale favorite. "După fotbal, tenisul de masă este sportul meu favorit. Îmi place foarte mult să văd meciuri la nivel profesionist şi îmi place să joc. Am început să fiu fascinat de tenis de masă când eram mic, deoarece este un sport popular în Madeira, unde există multe cluburi. Am jucat când eram mic în cartier, dar şi mai târziu la şcoală. Când am plecat la şcoala grupării Sporting Lisabona, am continuat să joc tenis de masă. Erau multe mese de tenis în spaţiul destinat nouă şi jucam mult în compania colegilor. Într-o zi, un antrenor al echipei de tenis de masă a clubului mi-a spus: «Te-am văzut jucând şi cred că poţi deveni un bun jucător de tenis de masă. Vrei să intri în echipă?». «Nu, nu mulţumesc, eu vreau să fiu fotbalist», i-am răspuns fără să mă gândesc prea mult. «Pentru mine tenisul de masă este o distracţie, o pasiune, nu sportul în care vreau să devin un profesionist», i-am mai spus", povesteşte internaţionalul portughez în cartea sa.

Atacantul mărturiseşte, de asemenea, că îşi adoră mama, Dolores Aveiro. "Îi sunt recunoscător pentru tot ceea ce m-a învăţat, pentru preocuparea ei constantă de a mă proteja, pentru sprijinul pe care mi l-a acordat întotdeauna ... Niciodată nu m-a abandonat", spune Cristiano Ronaldo.

Jucătorul scrie că mama sa îi este "prietenă" şi că îi cere acesteia sfatul în orice problemă. "Eu o ascult, pentru că apreciez că este persoana potrivită pentru a-mi oferi un sfat şi care îmi poate spune ce pot şi ce nu pot să fac în viaţă. Cea mai mare dorinţă a mea este ca ea să fie sănătoasă şi fericită. Pentru că îmi ador mama", mai scrie atacantul formaţiei Real Madrid.

Cartea a fost realizată în colaborare cu Manuela Brandao, cu care Cristiano Ronaldo a mai colaborat în 2007, când a publicat o mini-autobiografie, în limba engleză, intitulată "Moments, The Way I Feel".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite