FOTBAL: Cristiano Ronaldo: „Messi e favorit la Balonul de Aur”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Cristiano Ronaldo: „Messi e favorit la Balonul de Aur”
FOTBAL: Cristiano Ronaldo: „Messi e favorit la Balonul de Aur”

Portughezul a recunoscut că pentru moment Barcelona este mai bună decât Real Madrid, pentru câştigarea Balonului de Aur contând foarte mult trofeele câştigate cu echipa de club.

Într-un interviu acordat revistei France Football, Cristiano Ronaldo a declarat că argentinianul de la Barcelona este principalul favorit la câştigarea Balonului de Aur, cu toate că şi el se numără printre nominalizaţi. Unul dintre principalele criterii de acordare a acestui trofeu, şi în opinia portughezului, constă în performanţele obţinute cu echipa de club. Barcelona a bifat „tripla” în ediţia trecută, câştigând campionatul, Cupa Regelui şi Liga Campionilor, reuşind să îşi adjudece atât Supercupa Spaniei cât şi Supercupa Europei la începutul acestui sezon. „Pentru a câştiga Balonul de Aur trebuie să aduni trofee la nivel colectiv, motiv pentru care favorit este un jucător de la Barcelona: Xavi, Eto’o şi desigur Messi. Evident el este favoritul numărul unu, iar dacă va câştiga, va merita acest trofeu”, a spus Ronaldo, care este de părere că echipa lui Josep Guardiola este mai bună decât Real Madrid în acest moment. „Da, este clar, Barcelona joacă mai bine acum, dar important este cine va fi pe primul loc la final, iar asta rămâne de văzut. Pentru mine contează mai mult să câştig decât să joc bine, dacă le putem face pe ambele cu atât mai bine”.

Cristiano Ronalo a câştigat Balonul de Aur în 2008, depăşindu-l pe Messi, care a terminat pe poziţia secundă, precum şi pe colegul său de la Real Madrid, brazilianul Kaka, doar a opta poziţie în topul de anul trecut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite