Cristi Chivu s-a născut din nou!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Chivu
Cristi Chivu

Cotidianul „Gazzetta dello Sport“ a publicat primul interviu şi primele poze cu internaţionalul român după accidentarea la cap. 6 ianuarie 2010. Meciul Chievo – Inter. Chivu se dă cap în cap cu Pellissier şi rămâne căzut pe gazon. Atunci a început coşmarul.

La fix o lună de la accidentare, căpitanul naţionalei a vorbit despre incidentul care-i putea curma viaţa. Cotidianul italian „Gazzetta dello Sport", care tipăreşte zilnic peste 500.000 de exemplare, i-a dedicat ieri lui Chivu primele trei pagini, între care şi coperta, cu titlul „Chivu, a doua mea viaţă". Internaţionalul român a povestit reporterilor veniţi la Bucureşti prin ce a trecut din momentul accidentării.

Mai citiţi şi:

Moratti: „Dacă nu va mai putea juca, îi prelungesc lui Chivu contractul cu încă doi ani!”

"Naşul": "Chivu mai stă acasă, lângă fata lui"

S-a spart „capul“ naţionalei!

„În momentul impactului nu am auzit un zgomot care să semene cu cel de cap spart, însă senzaţia de teamă m-a copleşit imediat. Am realizat că e ceva grav, deoarece simţeam o gaură în cap. În ambulanţă am priceput imediat că mă vor opera. Doctorul Combi, de la Inter, mi-a confirmat asta, spunând că e nevoie de operaţie", a povestit Chivu, care a mărturisit şi la ce s-a gândit în acele momente.

Chivu a rămas cu o cicatrice vizibilă  Foto: Gazzetta dello Sport

Chivu a rămas cu o cicatrice vizibilă  Foto: Gazzetta dello Sport

„M-am gândit la tot ce e mai rău. Îmi deschideau capul şi dacă ceva nu ar fi mers? Natalia şi Adelina s-ar fi descurcat fără mine? Fotbalul ar mai fi fost viaţa mea? Aveam multe în cap. Cunoştinţa nu mi-am pierdut-o decât două trei secunde", a mai mărturisit Chivu. El a precizat că îşi aminteşte săritura la cap, lovitura, dar nu şi căzătura: „Abia după operaţie, la spital, am văzut. Trebuia să ştiu ce s-a întâmplat, unde am greşit. Imaginile TV şi cele de pe internet au demonstrat că a fost vina mea. Nu mai aveam şanse să ajung la minge şi trebuia să mă opresc, dar unele lucruri le realizezi prea târziu. Pellissier mi-a spus când m-a vizitat la spital că a văzut doar o umbră ridicându-se, dar era prea târziu".

Cristi şi-a schimbat perspectiva asupra vieţii

Chivu a recunoscut că această accidentare i-a schimbat perspectiva asupra vieţii. „Dacă înainte de 6 ianuarie cineva m-ar fi întrebat de ce mă tem cel mai mult, aş fi răspuns că mi-e frică să nu i se întâmple ceva rău fetiţei mele. Pe 6 ianuarie mi-a fost frică că ar putea să nu îmi mai fie frică pentru ea!". Întrebat de reporterii italieni dacă asta se numeşte teama de a muri, Chivu a acceptat această variantă. „Când eşti operat la cap, te gândeşti că poate nu te vei mai trezi. Până la operaţie m-am gândit la multe lucruri, dar totuşi am fost un pacient bun".

Adelina îl ajută să depăşească momentul  Foto: Gazzetta dello Sport

Adelina îl ajută să depăşească momentul  Foto: Gazzetta dello Sport

Revine la sfârşitul lui martie cu o cască pe cap

Chivu a fost operat la cap pentru îndepărtarea unui hematom şi refacerea unei fracturi din zona parietală dreaptă şi iniţial se credea că va lipsi mai multe luni. Ultimele veşti sunt însă îmbucurătoare. Se va întoarce pe gazon la finalul lunii martie. „Vreau să câştig titlul şi Liga Campionilor cu Inter", a declarat el. E posibil ca la început să poarte o cască protectoare, precum a cehului Petr Ceh, pentru a fi ferit de emoţii la duelurile aeriene.

A minţit-o pe Adelina

În ambulanţa care îl transporta de la stadion la spital, Chivu şi-a sunat soţia, pe Adelina. „I-am spus să stea liniştită, că am puţin sânge sub piele, pe care mi-l vor scoate, iar apoi voi veni acasă.

„Gazzetta dello Sport“ a ieşit ieri cu Chivu pe prima pagină  Foto: Getty images

„Gazzetta dello Sport“ a ieşit ieri cu Chivu  pe prima pagină

Era o minciună, dar ce puteam să îi zic? După operaţie am fost atât de euforic încât am început să dau mesaje la toată lumea, să-i sun pe toţi, să le mulţumesc. M-au prins însă medicii şi mi-au luat telefonul pentru două zile", şi-a amintit Chivu. Prima noapte de după operaţie a fost un coşmar pentru pacientul de la reanimare. „Eram trezit din oră în oră şi întrebat „Cum te cheamă?" „Cristi Chivu", apoi „Unde eşti?", „La Verona", „Cum se numeşte spitalul?", „De unde să ştiu?", „Cât a fost scorul la meci?" „1-0, mi-aţi zis voi". Aveam puterea să glumesc".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite