Cristi Chivu a „naufragiat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După prestaţia slabă din Supercupa Europei cu Atletico Madrid (0-2), Cristi Chivu a fost comparat cu un „peşte ieşit din apă“. Inter Milano a pierdut primul trofeu din 2010 în special din cauza fragilităţii flancului stâng al apărării, acolo unde a jucat Cristi Chivu.

Căpitanul naţionalei României îşi recapătă greu forma sportivă cu care a încheiat stagiunea trecută. Astfel, primele două meciuri oficiale din actualul sezon i-au scos la suprafaţă slăbiciunile. „Cu Roma a fost Menez cel care i-a creat dificultăţi, acum au venit Reyes şi Aguero", au constatat la unison ziarele din Cizmă după Inter - Atletico 0-2, rezultat care a trimis Supercupa Europei la Madrid. Într-adevăr, raportul de forţe s-a înclinat în favoarea spaniolilor din cauza „găurilor" lăsate de Chivu pe partea sa de teren.

„Anii trec, însă un lucru persistă: pe flancul stâng e un peşte în afara apei", a fost exprimarea plastică a celor de la fcinternews.it pentru a-l caracteriza pe Chivu. Nici „Gazzetta dello Sport" nu l-a menajat pe fundaşul român. „Confuz! A făcut cel puţin trei erori importante. Reyes nu a întâmpinat niciun obstacol, iar Aguero a venit şi el de multe ori pe partea lui Chivu", au notat italienii, acordându-i nota 4,5, cea mai mică a nerazzurrilor.

De asemenea, este subliniat faptul că reşiţeanul este pus în dificultate de fiecare dată când are în faţă mijlocaşi şi atacanţi rapizi. Pentru Chivu, singura consolare e că aproape toţi colegii săi au „dormit", în frunte cu piesele de rezistenţă Milito, Sneijder, Maicon şi Julio Cesar. „Invincibilii au trădat!", a fost concluzia „Gazzettei dello Sport".

Inter îi caută înlocuitor

În ultimele zile ale perioadei de transferuri, noua „supercampioană" a Europei, Atletico Madrid, ar putea rămâne fără cel mai bun jucător al său, Diego Forlan. De serviciile atacantului uruguayan se interesează chiar Inter Milano, echipa învinsă de spanioli în meciul de vineri seară de la Monte Carlo. De altfel, după meciul cu Atletico, Rafa Benitez i-a cerut în mod special patronului Massimo Moratti întărirea lotului cu un vârf de clasă şi cu un fundaş lateral stânga care să „acopere" evoluţiile oscilante ale lui Chivu.

0 - 2

Inter: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Stankovici (Pandev 68), Zanetti, Cambiasso - Sneijder (Coutinho 79) - Milito, Eto'o. Antrenor: Rafael Benitez.
Atletico: De Gea - Ujfalusi, Perea, Godin, Dominguez - Reyes (Merida 69), Assuncao, Raul Garcia, Simao (Camacho 90+1) - Forlan (Jurado 82), Aguero.
Antrenor: Quique Sanchez Flores.
Goluri: Reyes 62, Aguero 83
Stadion „Louis II": 17.000
Arbitru: Massimo Busacca (Elveţia)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite