Cristi Chivu, 12 luni, o operaţie şi cinci trofee!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internaţionalul român a încheiat în triumf un an pe care l-a început groaznic, cu o complicată intervenţie chirurgicală la cap. Doar Supercupa Europei a fost ratată de căpitanul naţionalei şi de colegii lui. Chivu şi Alibec au călcat pe urmele lui Ştefan Covaci şi Belodedici, precedenţii români încoronaţi cu titlul de campioni mondiali la nivel de echipe de club.

Titlul de cel mai valoros jucător român în 2010 nu-i poate reveni decât căpitanului naţionalei tricolore. Culmea, în condiţiile în care Cristi Chivu a ratat primele luni ale anului din cauza operaţiei la cap care l-a făcut să ia în considerare chiar finalul carierei.

Revenit pe teren, Chivu a început cursa de recuperare a timpului pierdut: cu ajutorulul colegilor de la Inter, fundaşul român a făcut „tripla" campionat-Cupă-Supercupă în Italia, a luat în premieră Liga Campionilor, a trecut pe lângă Supercupa Europei, încheind anul cu distincţia de campion mondial la competiţia rezervată „reginelor" celor şase continente.

La Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, al cincilea trofeu bifat de Inter în 2010 a venit fără mari emoţii, cu un dublu 3-0 aplicat sud-coreenilor de la Seongnam, în semifinale, şi congolezilor de la Mazembe, în ultimul act. 

A fost „veriga slabă"

Meciul cu africanii care au scos din competiţia reprezentanta Americii de Sud (brazilienii de la Internacional Porto Alegre) a fost o simplă formalitate, nerazzurii încheind conturile încă din startul partidei, cu două goluri marcate de Pandev şi Eto'o.

Chiar şi-aşa, Chivu n-a fost lipsit de probleme pe postul de fundaş stânga. „Veriga slabă a echipei. A fost depăşit de câteva ori cu prea multă uşurinţă", a scris site-ul fcinternews.it. De altfel, întreaga presă italiană l-a considerat pe Chivu cel mai slab jucător de pe teren. Lucru care l-a observat şi antrenorul Rafa Benitez, care l-a schimbat pe român în minutul 53 cu sârbul Dejan Stankovici.

I-a predat ştafeta lui Alibec

Campionatul Mondial al Cluburilor (fosta Cupă Intercontinentală) a fost al 12-lea trofeu cucerit de Cristi Chivu (30 de ani) în cariera sa, al optulea de când îmbracă tricoul lui Inter.

Ca o adevărată predare de ştafetă, competiţia de la Abu Dhabi a adus prima distincţie pentru un alt român, atacantul Denis Alibec (19 ani). Constănţeanul nu a jucat deloc la acest turneu, dar s-a aflat pe banca de rezerve a nerazzurrilor în ambele partide.

Benitez: „Transferuri sau plec!"

În ciuda succesului, spaniolul Rafa Benitez „a luat foc" la finalul turneului, amintindu-şi de subţirimea lotului cu care Inter a jucat în acest sezon. „Dacă nu vom face patru-cinci transferuri, atunci sunt dispus să plec!", a fost ultimatumul adresat de Benitez preşedintelui Massimo Moratti pentru perioada de mercato din ianuarie.

Românii care au câştigat CM al Cluburilor (Cupa Intercontinentală)

anul    personaj              echipă

1972    Ştefan Covaci    Ajax Amsterdam*
1991    Miodrag Belodedici    Steaua Roşie Belgrad
2010    Cristi Chivu    Inter Milano
2010    Denis Alibec    Inter Milano

*ca antrenor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite