Cristi Dulca:„Vreau să muşte din garduri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Dulca:„Vreau să muşte din garduri”
Cristi Dulca:„Vreau să muşte din garduri”

Tehnicianul Vasluiului le cere fotbaliştilor să fie extrem de agresivi, dar să aibă şi o gândire pozitivă.Chiar dacă este la început de drum, antrenorul lui FC Vaslui priveşte cu încredere spre viitor.

„Adevărul“: La 36 de ani şi 9 luni eşti cel mai tânăr antrenor din Liga I.

Cristi Dulca: Nu mă sperie asta. Oricum, am fost doi ani principal la o echipa de Divizia C şi apoi un an antrenor secund la Vaslui, deci nu vin de nicăieri. 

Se poate întâmpla ceva neprevăzut în Cipru?

2-0 nu este un scor care să‑ţi asigure liniştea. Am luat o opţiune, dar vom porni ca şi cum ar fi 0-0. Ne aşteaptă un meci dificil.

Ce obiectiv aveţi pentru sezonul acesta?

Calificarea în grupele Liga Europa şi o clasare cât mai bună în Liga I. FC Vaslui îşi va propune mereu participarea în cupele europene.

Adrian Porumboiu impune asta?

Dânsul investeşte foarte mult, vrea să se facă performanţă şi doreşte să fie toate lucrurile puse la punct la toate capitolele.

Te consideri un antrenor apropiat de jucători?

Nu acesta este obiectivul meu. Am avut o discuţie cu ei în care le-am spus că trebuie să înţeleagă că eu sunt antrenor, iar ei, jucători. Relaţiile dintre noi trebuie să fie de respect reciproc. Nu contează că unii sunt apropiaţi de vârstă cu mine.

Eşti un antrenor dur?

Îmi place disciplina şi ţin la detalii. Sunt destul de apropiat de jucători şi vreau să le transmit starea mea de spirit şi cum aş dori eu să joace. Să aibă un psihic de învingător. Eu, când eram jucător, „muşcam din garduri”. Asta vreau de la ei, să aibă agresivitate, dar şi o gândire pozitivă. Uneori îmi reuşeşte, alteori nu.

Ai vreun fotbalist care seamănă cu Dulca?

Poate Zubar. El este cum eram eu, bătăios, devotat. E fundaş cum am fost eu. Nu prea le aveam cu „varza”.

Licenţa PRO când o iei?

În iarnă. Urmez cursurile la FRF. Mai am multe de învăţat, nu mă îmbăt după două victorii în campionat şi una în Liga Europa. Nu mă simt un antrenor mare. Vor veni cu siguranţă şi înfrângeri, şi momente grele. Important să-ţi menţii stilul propriu şi propria filozofie.

Le dai voie jucătorilor să fumeze, să mai bea un pahar de vin?

Nu am niciun jucător în echipă care fumează. Eu, de exemplu, fumam când eram fotbalist. Nea Mircea Lucescu spunea să nu mă vadă când fumez, când eram la Rapid.

„Fără mine, CFR Cluj se desfiinţa“

Cristi Dulca a jucat la începuturile carierei sale la CFR Cluj. „Pe vremea aceea era sărăcie nare. N-aveam nici ce să mâncăm“, îşi aminteşte Dulca. Acesta consideră că banii pe care echipa ardeleană i-a primit în urma trecerii sale la Poohang Steelers i-a salvat pe clujeni. „CFR a luat atunci 150.000 de euro. Dacă nu erau acei bani, echipa se desfiinţa. Întrebaţi-l pe Paszkany, că ştie povestea, o să vă confirme“, spune Dulca.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite