Andrei Cristea, salvat de italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Cristea, salvat de italieni
Andrei Cristea, salvat de italieni

Atacantul „câinilor“ a renăscut de fiecare dată datorită antrenorilor din „Cizmă“. După ce astă-vară a fost la un pas de a fi cedat la Vaslui, dar „salvat“ de Bonetti şi de Borcea, jucătorul de 25 de ani „ţine“ acum Dinamo în spate.

În sfârşit, Cristea şi-a dat „drumul” la joc! Nu este vorba despre eternul „Prinţ”, care nu a scăpat de indolenţa sa proverbială, ci de fotbalistul lansat la Bacău şi care a mai trecut pe la Steaua şi Timişoara. Andrei Cristea este cel mai în formă jucător al lui Dinamo, dar relansarea sa ascunde şi câteva secrete.

În primul rând, atacantul de 25 de ani şi-a „revenit” datorită lui Dario Bonetti.  Naţionalitatea italiană a fostului tehnician din „Ştefan cel Mare” nu este o întâmplare. Cristea a dat întotdeauna satisfacţie când a lucrat cu antrenori din „Cizmă”. La fel s-a întâmplat la Steaua, când, cu Zenga pe bancă, a eliminat de unul singur pe Valencia, şi la Poli Iaşi, unde, într-un retur de campionat, sub comanda lui Bergodi, a marcat şapte goluri în 15 meciuri şi a dat şi cinci pase decisive. Totuşi, Andrei nu ar fi ajuns niciodată să lucreze cu Bonetti dacă Borcea nu s-ar fi opus unui transfer la Vaslui.

Lucrurile au mers apoi pe o pantă ascendentă pentru Cristea, care a ajuns şi la naţională. Dinamovistul explică: „Mă simt bine cu antrenorii italieni. Au ştiut mereu cum să-mi vorbească. Mă refer şi la partea psihologică, dar şi la cea tactică. Contează foarte mult când un tehnician ştie să scoată maximum de la jucătorul său”. 

Borcea se laudă şi el că l-a ţinut pe Andrei la Dinamo, şi nu l-a mai împrumutat prin alte părţi: „Eu m-am opus ca el să plece la Vaslui, când trăgea Porumboiu de mine să-l dau. Acum e printre cei mai buni de la noi“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite