Cred în victoria României cu Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avem atâtea şanse să ne calificăm mai departe în sferturile de finală încât ar fi păcat să nu le fructificăm. Ar trebui totuşi să jucăm cu Olanda la victorie ca să nu mai depindem

Avem atâtea şanse să ne calificăm mai departe în sferturile de finală încât ar fi păcat să nu le fructificăm. Ar trebui totuşi să jucăm cu Olanda la victorie ca să nu mai depindem de alţii şi putem chiar să o obţinem.

Să nu ne mai intereseze ce se întâmplă în celălalt meci, Italia - Franţa. Am mai reuşit un succes în faţa olandezilor chiar în preliminariile pentru acest Campionat European.

Cred că lucrurile ar putea să decurgă ca la meciul Elveţia - Portugalia, de duminică seară, în care portughezii erau deja calificaţi, nu s-au mai întrebuinţat aşa tare şi au pierdut cu scorul de 0-2.

Pentru echipa naţională a Olandei întâlnirea cu noi este doar un meci care nu are niciun fel de miză şi asta este o situaţie favorabilă pentru noi.

Batavii vor odihni o serie de titulari, vor evolua mult mai relaxaţi, deoarece oricum nu mai pot pierde locul întâi în Grupa C şi nu va fi pentru ei decât o partidă de palmares. Ei la ora actuală se gândesc la ce o să se întâmple mai departe, în sferturi.

Dacă Olanda ar fi avut nevoie măcar de un punct în meciul cu România, atunci situaţia ar fi fost indiscutabil mult mai grea. Mizez şi pe faptul că nicio echipă la un turneu final nu a avut o serie de trei meciuri câştigate consecutiv. Nu s-a mai întâmplat. Ar fi momentul acum ca "tricolorii" să-şi treacă în palmares prima victorie la Euro 2008.

Pentru partida din această seară nu avem de ce să ne temen în privinţa arbitrajului elveţianului Massimo Busacca. E un arbitru bun şi corect. Îl cunosc foarte bine. Cu siguranţă nu ne va defavoriza. Până acum pot spune chiar că am avut parte de arbitraje foarte prietenoase.

N-aş face o legătură directă cu faptul că Mircea Sandu deţine o funcţie în Comitetul Executiv al UEFA. Dar faptul că preşedintele FRF este un personaj important în structurile forului european este un avantaj de care nu poţi să nu ţii cont. N-ai cum să nu îl iei în seamă. Este mai mult decât important.

Arbitrajele în general de la acest turneu final al Campionatului European mi s-au părut bune. Nu au fost faze flagrante care au fost judecate de arbitri în mod eronat. Mai degrabă au fost greşeli omeneşti pe care le-a acceptat în general toată lumea.

La această competiţie este prezentă, la urma urmei, crema arbitrajului european, nu are cum să fie altfel. Dintre cei prezenţi la Euro 2008, preferatul meu este spaniolul Manuel Mejuto Gonzalez, cel care a condus meciul nostru cu Franţa, unde a arbitrat foarte bine. Ca o concluzie, eu sunt foarte optimist pentru partida din această seară şi sunt convins că naţionala României va obţine victoria.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite